.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024 15:34

Honda – Το «μαρτύριο της σταγόνας» στις φήμες για νέο Turbo μοτέρ

Όλα ξεκινούν από τις πληροφορίες, ότι η Honda ετοιμάζει μία μονάδα ισχύος «εντελώς νέα, που δεν υπάρχει αυτή την στιγμή στην γκάμα»

Η συζήτηση περί παρουσίασης υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα μοτοσυκλέτας, από την Honda, γίνεται εδώ και μία... δεκαετία, πλέον – αλλά δεν έχουμε δει τίποτα να παρουσιάζεται, μέχρι τώρα. Μήπως ήρθε όμως αυτή η στιγμή; Σύμφωνα με πληροφορίες από το ιαπωνικό Young Machine, που είναι κυριολεκτικά... γειτονάκι με τους Big 4, έρχεται η ώρα για την εμφάνιση ενός νέου κινητήρα από την Honda, που δεν υπάρχει  στην γκάμα, εν όψει Μιλάνου.

Ο εν λόγω κινητήρας θα έχει, σύμφωνα με τις πληροφορίες των Ιαπώνων, έμφαση στην οδηγική διασκέδαση και θα εξοπλίζει ένα «dream bike» το οποίο οι αναβάτες θα επιθυμούν να αποκτήσουν, ακόμη και αν χρειαστεί «να περιμένουν». Και εδώ αποκαλύπτεται, ότι ίσως αυτό που θα δούμε δεν θα είναι κάτι έτοιμο για παραγωγή ακόμα.

Η ύπαρξη σχεδίων που έχουν κατατεθεί για κατοχύρωση πατέντας εδώ και τόσα χρόνια, δικαίως κρατούν ζωντανές τις φήμες ότι ο νέος κινητήρας, θα έχει υπερτροφοδότηση – είτε μηχανικά, μέσω κομπρέσορα, είτε με «κλασικό» turbo, υπερσυμπιεστή εξάτμισης δηλαδή. Οι αποκαλύψεις σταματούν κάπου εδώ και μάλλον πρέπει να περιμένουμε μέχρι την EICMA για να μάθουμε περί τίνος πρόκειται.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024 15:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η Yamaha ετοιμάζεται να παρουσιάσει κάτι δίχρονο
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon