.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024 14:59

Η Yamaha ετοιμάζεται να παρουσιάσει κάτι δίχρονο

Η γαλλική αντιπροσωπεία της Yamaha προλογίζει "κάτι μοναδικό" και το συνοδεύει με έναν δίχρονο κινητήρα.

Με μια ανάρτηση στο Instagram η Yamaha Motor France κλείνει ένα διαδικτυακό ραντεβού για το πρωί του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου 2024 όπου θα παρουσιάσει κάτι που περιγράφει ως "μοναδικό".

Γαρνίρει δε την ολιγόλογη ανακοίνωση με ένα βίντεο που απεικονίζει την πεταλούδα ενός καρμπυρατέρ καθώς ανοίγει με το γκάζι σε έναν κινητήρα που πέραν κάθε αμφιβολίας είναι δίχρονος.

Η ανακοίνωση αυτή προκαλεί φυσικά το ενδιαφέρον μας, μιας και δίχρονους κινητήρες με καρμπυρατέρ θα βρούμε μόνο στην off-road γκάμα της εταιρείας και δη στα ΥΖ κυβισμών από 250 cc και κάτω, αλλά αυτά έχουν ήδη παρουσιαστεί για το 2025 από τις αρχές Ιουλίου, ενώ τα ΥΖ250 και ΥΖ125 δεν έχουν καν σημαντικές αλλαγές φέτος.

Συνεπώς είτε μιλάμε για κάποια ειδική έκδοση ΥΖ που θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες, ή κάτι εντελώς νέο που σαφέστατα μας εξάπτει την περιέργεια.

Η αλήθεια είναι πως δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε επιστροφή των δίχρονων κινητήρων στις μοτοσυκλέτες δρόμου στο περιβάλλον των Euro 5+ - ειδικά με καρμπυρατέρ - αλλά ως γνωστόν ... η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση της Yamaha Motor France στο βίντεο που θα βρείτε λίγο πιο κάτω ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.instagram.com/reel/DBY-1OWCZDS/.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024 15:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon