.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2024 13:29

Zhang Xue Motorcycles - Η νέα εταιρεία του πρώην διευθυντή της Kove

Στις 13 Σεπτεμβρίου στην CIMA Motor τα αποκαλυπτήρια της πρώτης μοτοσυκλέτας της.

Πριν μερικούς μήνες, συγκεκριμένα τον περασμένο Μάρτιο, η παραίτηση του Zhang Xue από το τιμόνι της Kove Moto έκανε τον γύρο του κόσμου ακολουθώντας την έντονη δημοσιότητα που κατάφερε να συγκεντρώσει η εταιρεία του παγκοσμίως μέσα σε λίγο χρόνο.

Η εταιρεία που είχε ιδρυθεί μόλις το 2017 είχε καταφέρει να κάνει το όνομά της γνωστό στα πέρατα του κόσμου χάρη στο όραμα και την προσωπικότητα του ηγέτη της. Ο Zhang Xue είναι ένας πρώην αγωνιζόμενος αναβάτης enduro και ουδέποτε έμοιαζε με τον τυπικό διευθύνοντα σύμβουλο μιας εταιρείας.

zhang xue team
Το σλόγκαν της Zhang Xue Motorcycles είναι Extreme Love - Extreme Passion (Ακραία Αγάπη - Ακραίο Πάθος)

Περνά περισσότερο χρόνο στη γραμμή παραγωγής με τα χέρια μουτζουρωμένα, παρά σε γραφεία και συναντήσεις με κουστούμια. Η θαρραλέα απόφασή του να τρέξει ομάδα Kove στο ράλι Ντακάρ ήδη από το 2022 με μια μονοκύλινδρη 450 που είχε φτιαχτεί από το μηδέν στην Κίνα αποδείχθηκε σοφότατη κίνηση, καθώς ο τερματισμός και των δύο μοτοσυκλετών της ήταν το εφαλτήριο που χρειαζόταν για να κάνει την Kove να ξεχωρίσει. Ο ίδιος δούλευε πυρετωδώς ως μηχανικός της ομάδας, συντηρώντας τις μοτοσυκλέτες των αναβατών της και μελετώντας σε πρώτο χρόνο και από πρώτο χέρι της απαιτήσεις και τα προβλήματα ενός εξαιρετικά δύσκολου αγώνα όπως το Ντακάρ, ενώ έτρεξε σε αγώνες ράλι στην Κίνα με αυτήν.

Φεύγοντας από την Kove, ο Zhang Xue είχε δηλώσει πως δεν απομακρυνόταν από τη βιομηχανία μοτοσυκλέτας και τώρα έφτασε η ώρα της απόδειξης.

zhang xue factory
Ο Zhang Xue ποζάρει έξω από το νεότευκτο εργοστάσιο της νέας του εταιρείας στην Chongqin

Η Chongqing Zhang Xue Motorcycle Industry Co. Ltd., είναι η νέα του εταιρεία και το ντεμπούτο της θα γίνει στην έκθεση 2024 China Motorcycle Expo, τη μεγαλύτερη έκθεση μοτοσυκλέτας της Κίνας - γνωστή και ως CIMA Motor - και η οποία θα διοργανωθεί από 13 ως και 16 Σεπτεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο της πόλης Chongqing.

Εκεί θα δείξει την πρώτη μοτοσυκλέτα της νέας του εταιρείας, για την οποία ο ίδιος κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό μη αποκαλύπτοντας καν σε ποια κατηγορία θα ανήκει.

8fe2f4e578b4d078fc1d3321d666a0cf

Υπάρχουν ωστόσο διαρροές στον Τύπο της χώρας, από τις οποίες μαθαίνουμε πως οι πρώτος κινητήρας που έχει κατασκευάσει και προφανώς θα κινεί τη μοτοσυκλέτα που θα αποκαλυφθεί στην CIMA Motor φέρεται να είναι ένας τρικύλινδρος εν σειρά 800 cc με μέγιστη απόδοση 136 hp.

Οι ίδιες φήμες μιλούν για δύο μοτοσυκλέτες σε πρώτη φάση με αυτόν, μια adventure και μια supersport, ωστόσο είναι προς το παρόν άγνωστο αν θα εμφανιστούν και οι δύο ή μόνο μία στην επερχόμενη έκθεση. Στη φωτογραφία πάντως η κουκούλα μοιάζει να κρύβει μια μοτοσυκλέτα δρόμου και όχι μια ψηλή on-off.

Όπως και να 'χει, σε λίγες μέρες θα γνωρίζουμε οριστικά περί τίνος πρόκειται.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2024 13:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon