.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 27 Αυγούστου 2024 17:11

Harley-Davidson – Καλείται να πληρώσει αποζημίωση μαμούθ 287 εκατομμυρίων

Αιτία ένα ατύχημα με τρίτροχη H-D που οδήγησε σε έναν θάνατο και έναν τραυματισμό  - Να «έρθει αντιμέτωπη με τις ευθύνες της» θέλει την εταιρεία ο ενάγων.

Δικαστική απόφαση-χαστούκι για την Harley Davidson, η οποία θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό μαμούθ των 287 εκατομμυρίων δολαρίων, στον Harold Morris και στην οικογένεια της Pamela Sinclair, η οποία έχασε την ζωή της σε τροχαίο ατύχημα του 2020, το οποίο η υπόθεση αφορά. Πιο συγκεκριμένα, οι Morris και Sinclair επέβαιναν σε μία τρίτροχη μοτοσυκλέτα H-D και οδηγούσαν κοντά στα σύνορα Νέας Υόρκης και Pennsylvania, όταν χάθηκε ο έλεγχος του οχήματος, με αποτέλεσμα να βγει από το δρόμο – οδηγώντας σε δυστύχημα που κόστισε την ζωή της Sinclair και τραυμάτισε τον Morris. Σύμφωνα με τον τελευταίο, που οδηγούσε κατά την στιγμή του ατυχήματος, δυσλειτούργησε το Traction Control της τρίτροχης μοτοσυκλέτας και για αυτό αποφάσισε τελικά να μηνύσει την Harley-Davidson, μαζί με την οικογένεια της Sinclair.

Στο δικαστήριο, ο Harris και η οικογένεια της Sinclair ισχυρίστηκαν ότι η Harley-Davidson είχε παρακάμψει κανονισμούς σχετικά με την κατασκευή και την ασφάλεια των Trikes, ώστε να τα εγκρίνει για κυκλοφορία, μια θεωρία που το δικαστήριο αποδέχθηκε, επιδικάζοντας την αποζημίωση υπέρ της πολιτικής αγωγής. Ωστόσο, παρά την καταδικαστική απόφαση, η H-D σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

Ο Morris δήλωσε μετά την απόφαση, ότι δεν έχοην πρωταρχική σημασία τα χρήματα της αποζημίωσης: «Τα λεφτά είναι εξαιρετικά, να τα λέμε και αυτά. Αλλά ο κύριος λόγος που καταθέσαμε αυτή την μήνυση ήταν να φέρουμε την Harley-Davidson ενώπιον των ευθυνών της. Δεν θα ήθελα κανένας άλλος ιδιοκτήτης Harley να περάσει αυτά που πέρασα εγώ τα τελευταία 4 χρόνια».

Η H-D διανύει μία πολύ δύσκολη περίοδο, καθώς πέρα από τις συνέπειες του ατυχήματος αυτού και την δικαστική απόφαση, αντιμετωπίζει σφοδρές αντιδράσεις για την απόφαση της να ακολουθήσει ανοικτά, πολιτικές DEI και φιλικές προς την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, αλλά και την βαθιά κρίση της ηλεκτρικής «θυγατρικής» της, Livewire.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Αυγούστου 2024 17:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon