.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 27 Αυγούστου 2024 08:30

Τρομακτικό ατύχημα σε επίδειξη Freestyle Motocross

Κατά τη διάρκεια επίδειξης Freestyle Motocross πριν τον αγώνα της Formula 1 το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Zandvoort της Ολλανδίας συνέβη ένα τρομακτικό ατύχημα, με τον αναβάτη να γλυτώνει ευτυχώς τα χειρότερα.

Η εν λόγω παράσταση πραγματοποιήθηκε από την ομάδα STUN! με έδρα τη Λιθουανία, με τον Honza Kabát να ήταν ένας από τους τρεις αναβάτες της ομάδας. Κατά τη διάρκεια της επίδειξης του Kabát, όπου εκτοξεύεται από μια ράμπα, ο άτυχος αναβάτης άφησε το τιμόνι, αλλά απέτυχε να το πιάσει ξανά, με αποτέλεσμα να πέσει στην κάτω ράμπα, όπως φάνηκε από video που καταγράφηκε από έναν θεατή.

Αν και το κάτω μέρος του σώματος του Kabát έρχεται αρχικά σε επαφή με τη ράμπα, η ορμή της πτώσης αναγκάζει το κεφάλι και το πάνω μέρος του σώματός του να χτυπήσουν πάνω στην λιγότερο επιεική άσφαλτο. Το ιατρικό προσωπικό φρόντισε για τον Kabát σχεδόν αμέσως, ο οποίος εμφανίστηκε έχοντας τις αισθήσεις του μετά την πτώση. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε σε ιατρικό κέντρο για πρόσθετες εξετάσεις. Συζητώντας τα τραύματά του, ο Kabát είπε σε συνέντευξη του ότι ήταν αναίσθητος για αρκετές ώρες και ότι οι κακές καιρικές συνθήκες συνέβαλαν στο ατύχημα.

«Ο καιρός όπως αυτός δεν είναι κατάλληλος για FMX. Ο άνεμος ήταν πολύ δυνατός και ο δρόμος βρεγμένος. αυτοί είναι οι δύο παράγοντες που προκάλεσαν την πτώση μου. Δεν πηδάμε ποτέ σε τέτοιες συνθήκες σε άλλες διοργανώσεις. Νιώθω σαν να με έχει πατήσει τρένο. Ήμουν αναίσθητος για περισσότερες από 4 ώρες. Δεν θυμάμαι τίποτα απολύτως». Με τον Kabát να διευκρινίζει σε ανάρτηση του ότι έσπασε μια σειρά από οστά στον ώμο, τον καρπό, το χέρι και το πόδι του και πως όλα αυτά θα απαιτήσουν πολλές χειρουργικές επεμβάσεις και εκτεταμένο χρόνο ανάρρωσης.

«Θα πρέπει να υποβληθώ σε πολλές επεμβάσεις και μια μακρά επιστροφή στην οδήγηση μοτοσυκλέτας. Αυτή είναι η σκοτεινή πλευρά του αθλήματός μας…Πιστεύω ότι θα σας δούμε κάπου σύντομα. Σας ευχαριστώ για όλα τα θετικά μηνύματα.»

Το πλάνο από την εν λόγω πτώση μπορείτε να δείτε εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon