.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2024 07:32

Απανωτά θανατηφόρα τροχαία τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας με θύματα μοτοσυκλετιστές

Βαρύς ο φόρος αίματος τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας, με μοτοσυκλετιστές να χάνουν τη ζωή τους εφιστώντας μας την προσοχή με το χειρότερο τρόπο.

Το πιο πρόσφατο τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό αναβάτη συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής (20/1) στην εθνική οδό μετά το Πανόπουλο, στην Ηλεία, όταν σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive, η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ένας 68χρονος Καναδός, ο οποίος πραγματοποιούσε road trip με άλλους ξένους δικυκλιστές συγκρούστηκε με νταλίκα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο δικυκλιστής φέρεται να γλίστρησε στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να πέσει με τη μοτοσυκλέτα του στην νταλίκα με τον οδηγό της να πραγματοποιεί ελιγμό αποφυγής χωρίς, όμως, αποτέλεσμα. Άμεσα, έσπευσαν στο σημείο δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο αναβάτης παρελήφθη από το ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Νωρίτερα, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου γύρω στη 13:30 το μεσημέρι, νεαρός μοτοσυκλετιστής κατεβαίνοντας από Καραούλι προς Παλαιοκούντουρα (κατεύθυνση προς Αθήνα) στην θέση ΘΕΑ Μάνδρας Αττική έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του, φρέναρε αλλά βγήκε εκτός πορείας και μάλλον έπεσε στα βράχια σύμφωνα με το ίχνος φρένων που διαγράφηκε στο σημείο. Ο οδηγός δυστυχώς βρέθηκε νεκρός στο σημείο. Ο άτυχος αναβάτης σύμφωνα με πληροφορίες καταγόταν από τη Νέα Πέραμο ήταν παντρεμένος και είχε ένα αγοράκι 12 χρόνων.

Επίσης, τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (18/10) στον νέο δρόμο προς Αρκάδι στο Ρέθυμνο, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες φορτηγό συγκρούστηκε με δίκυκλη μοτοσυκλέτα. Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να χάσει τη ζωή του ο νεαρός δικυκλιστής, με τις πληροφορίες του creta24.gr, να αναφέρουν πως ο οδηγός του φορτηγού δεν τραυματίστηκε. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς και η τροχαία.

Τραγικότερο όλων ίσως ήταν το ατύχημα που είχε ο 47χρονος χειρουργός του Νοσοκομείου Λαμίας, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο όταν επέστρεφε στο σπίτι του έχοντας τελειώσει την εφημερία του την Πέμπτη 17/10. Ο επίσης άτυχος αναβάτης επέστρεφε με τη μοτοσυκλέτα του μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Λαμίας – Δομοκού, όταν στο ύψος της επιχείρησης Ριζάκου,  84χρονος οδηγός ενός αγροτικού βγήκε στον κεντρικό δρόμο από παρακείμενο χωματόδρομο και θέλησε να περάσει απέναντι με κατεύθυνση προς Δομοκό.

Ο άτυχος πολύτεκνος πατέρας δεν πρόλαβε να αντιδράσει και καρφώθηκε στο αγροτικό. Από τη σύγκρουση ο 47χρονος εκτοξεύτηκε πολλά μέτρα μακριά και το κράνος που φορούσε ήταν αδύνατον να τον σώσει, ενώ ο ηλικιωμένος οδηγός του αγροτικού τραυματίστηκε. Στο σημείο έφτασαν ασθενοφόρα με γιατρό, όμως όταν το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας οι συνάδελφοί του συγκλονισμένοι απλώς διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2024 08:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon