.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024 17:25

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ Guinness συρσίματος πίσω από μοτοσυκλέτα [βίντεο]

Το σαββατοκύριακο 17 και 18 Αυγούστου 2024 ο Άγγλος stunt rider Jonny Davies, γνωστότερος ως JD Stunts, σημείωσε ένα νέο ρεκόρ Guinness ως "ο ταχύτερος άνθρωπος που σύρεται πίσω από μοτοσυκλέτα".

Κάτοχος ήδη δύο παγκόσμιο ρεκόρ Guinness, ο JD Stunts είχε θέσει ως στόχο το συγκεκριμένο ρεκόρ από πέρυσι θέλοντας να σπάσει την πολύχρονη επίδοση που κατείχε από το 1999 ο συμπατριώτης του Gary Rothwell.

Η προσπάθεια έλαβε χώρα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Elvington Airfield στα πλαίσια της διοργάνωσης 2024 Ultimate Supercar Event. Σε συνεργασία με την Kawasaki UK, ο αναβάτης επέλεξε το υπερτροφοδοτούμενο Kawasaki Ninja H2 SX για την απόπειρα, καταφέρνοντας με αυτό να σημειώσει την επίδοση-ρεκόρ των 256.72 km/h (159.52 mph) στη δεύτερη προσπάθειά του, ενώ η πρώτη είχε αποτύχει να σπάσει την προηγούμενη προηγούμενη κορυφαία επίδοση κατά μόλις 3.2 km/h.

JD 6

O ίδιος δήλωσε μετά την ευτυχή κατάληξη: “Είμαι κυριευμένος από συναισθήματα μετά την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ! Ήταν σπουδαίο να δω τόσον κόσμο εδώ να στηρίζει την προσπάθειά μας. Η υποστήριξη της Kawasaki UK ήταν υπέροχη, μου έδειξαν εμπιστοσύνη από την αρχή και με προμήθευσαν με ένα ειδικά προσαρμοσμένο Ninja H2 SX που αποδείχθηκε ιδανικό εργαλείο για τη δουλειά αυτή. Η μοτοσυκλέτα πέρασε την απόλυτη δοκιμή σταθερότητας στα 256.72 km/h χωρίς αναβάτη στη σέλα της και τραβούσε σαν τρένο ακόμη και με μένα να σέρνομαι από πίσω της! Όσον αφορά τώρα στο τί έρχεται..."

Κάτι συναρπαστικό και πιθανότατα εντελώς ασυνήθιστο να υποθέσουμε;

Δείτε την επίτευξη του παγκόσμιου ρεκόρ στο βίντεο που ανέβασε ο ίδιος ο Johny Davies αμέσως πιο κάτω.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024 17:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon