.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024 14:22

H Yamaha κατοχύρωσε τα ονόματα RW και RZ

Δύο πατέντες της Yamaha σε Ευρώπη και Ιαπωνία ξυπνούν μνήμες από το παρελθόν, βγάζουν είδηση και προκαλούν απορίες.

Πρόσφατα η Yamaha κατοχύρωσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση τις ονομασίες πέντε μοντέλων με κοινό συνθετικό τα γράμματα RW. Σύμφωνα με την πατέντα αυτή, οι ιαπωνική εταιρεία δηλώνει πέντε διαφορετικές ονομασίες που συνδέονται φυσικά με ανάλογους κυβισμούς: RW125, RW155, RW250, RW350 και RW700.

Δεδομένου ότι τα γράμματα RW δε φέρνουν στο μυαλό κάποιο παλιότερο μοντέλο της Yamaha, είναι αναλόγως δύσκολο να μαντέψει κανείς για τι είδους μοτοσυκλέτες μιλάμε. Οι κυβισμοί πάλι λένε τη δική τους ιστορία.

Ουσιαστικά εδώ έχουμε μεγάλο μέρος της γκάμας κυβισμών που χαρακτηρίζει οικογένειες όπως αυτές των ΜΤ και YZF-R, από το 125 ως το 700 με τον δικύλινδρο CP2 - απουσιάζουν μόνο τα 900άρια και τα 1000άρια μοντέλα. Ενσωματώνονται ακόμη οι παραλλαγές των 155 και 250 κυβικών που πωλούνται στις ασιατικές αγορές, με το πρώτο να βασίζεται στο 125 και το δεύτερο στο 300.

Μένει το "μυστήριο" 350 που μας κάνει να αναρωτιόμαστε μήπως κρύβει πίσω του ενδεχόμενη πρόθεση της Yamaha να αναβαθμίσει τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 321 cc από τα MT-03 και YZF-R3.

Ενδεχομένως μάλιστα αυτή η πατέντα να έχει και κάποια σχέση με την πολύ πρόσφατη ανάλογη κατοχύρωση των ονομάτων RZ250 και RZ350 στην Ιαπωνία, των δίχρονων από τη δεκαετία του 1980 που ουσιαστικά ήταν οι τελευταίοι απόγονοι των θρυλικών RD.

Ό,τι και να είναι πάντως, ας έχουμε κατά νου πως πατέντα δε σημαίνει απαραιτήτως κάτι που θα μπει άμεσα στην παραγωγή. Αν παραχθεί κάτι από αυτά πάντως, στοιχηματίζουμε πως δίχρονο δε θα είναι.

>>> Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται το Yamaha RZ250 του 1980

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024 14:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon