.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 11:47

Bimota – Ανησυχίες ότι δεν θα προλάβει το ομολογκασιόν του WSBK 2025

Η καθυστέρηση της παρουσίασης της νέας superbike έχει προκαλέσει συζήτηση στο παγκόσμιο στερέωμα.

Όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό, το 2025 δεν θα έχουμε Kawsasaki στα WSBK, αλλά Bimota-Kawasaki, με την πρώτη να κατασκευάζει την μοτοσυκλέτα και την δεύτερη να παρέχει τους κινητήρες. Το θέμα είναι όμως...  θα έχουμε έστω και αυτή την ομάδα; Και αυτό, διότι κάποιες φωνές από το παγκόσμιο σκηνικό ανησυχούν για το αν η Bimota θα προλάβει τις προθεσμίες για την ομολογκασιόν...

Βάσει των κανονισμών του WSBK πρωταθλήματος, για να αγωνιστεί μία μοτοσυκλέτα σε αυτό, θα πρέπει να διατίθεται ως μοντέλο παραγωγής και να έχει κατασκευαστεί σε συγκεκριμένο αριθμό αντιτύπων, εντός συγκεκριμένης προθεσμίας. Ο ελάχιστος αριθμός είναι 125 κομμάτια, που πρέπει να είναι έτοιμα κατά την πρώτη επίσκεψη των ιθυνόντων, αλλά και τουλάχιστον 250 προς πώληση μέχρι το τέλος του 2025. To μοντέλο αναμένεται να ονομάζεται KB5, ενώ θα πρέπει να κοστίζει κάτω από 44.000 ευρώ, βάσει των κανόνων του WSBK. Όμως, προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε τίποτα για την πρόοδο του project, πέρα από ένα ιαπωνικό rendering με την πιθανή μορφή του μοντέλου.

Θα προλάβει η Bimota; Θέλουμε να πιστεύουμε πως ναι, καθώς... δεν πετάς «ελαφρά τη καρδία», ένα ολόκληρο αγωνιστικό project με πολλαπλές προεκτάσεις και εκτός πίστας. Αλλά, θα μάθουμε εν καιρώ...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 11:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon