.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 12:30

Yamaha – Συνεχίζει τις βιομηχανικές δοκιμές στο υδρογόνο

Το επόμενο βήμα, η δημιουργία μίας μονάδας μεταλλουργίας με το υδρογόνο ως πηγή ενέργειας. 

Με το ανάλογο δελτίο τύπου, η Yamaha ανακοίνωσε την επικείμενη δημιουργία μίας νέας βιομηχανικής μονάδας της στην Ιαπωνία, που θα χρησιμοποιεί το υδρογόνο ως καύσιμο για τους κλιβάνους τήξης και θερμικής κατεργασίας μετάλλων. Η νέα μονάδα, θα φτιαχτεί στο εργοστάσιο του Morimachi, στην Shizuoka.

Σύμφωνα με την Yamaha, η χρήση του υδρογόνου ως πηγή ενέργειας για τους μεταλλουρικούς κλιβάνους, θα αντικαταστήσει την χρήση ορυκτών καυσίμων με στόχο την μείωση των εκπομπών άνθρακα στην ατμόσφαιρα, ενώ η εταιρεία αναφέρει ότι η χρήση ηλεκτρισμού για τους ίδιους σκοπούς είναι ακατάλληλη, λόγω των υψηλών θερμικών απαιτήσεων. Με την χρήση του υδρογόνου, η Yamaha σκοπεύει να μειώσει τους ρύπους CO2 «πρώτου επιπέδου» κατά την διάρκεια του κύκλου ζωής των προϊόντων της.

Η ανάπτυξη και οι δοκιμές στην ανάλογη τεχνολογία για την τήξη αλουμινίου θα ξεκινήσουν το 2025, με πλάνο ολοκλήρωσης στο τέλος του 2026, ώστε να ξεκινήσει η σταδιακή εφαρμογή στις βιομηχανικές μονάδες της Yamaha παγκοσμίως, από το 2027 και μετά.

Στα σχέδια της Yamaha για την χρήση υδρογόνου, περιλαμβάνεται και η διαδικασία δημιουργίας «συνθετικού» μεθανίου, μέσω αντίδρασης διοξειδίου του άνθρακα με υδρογόνο με την παρουσία καταλύτη, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Shizuoka, όπως και δημιουργία διαδικασιών για παραγωγή υδρογόνου με χαμηλό κόστος.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 12:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon