.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024 11:34

Η Indian Motorcycle στο Goodwood Festival of Speed

Οι δύο αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της Indian, Challenger RR και FTR750, θα πρωταγωνιστήσουν στην παρουσία της αμερικανικής εταιρείας στο Goodwood.

Το ετήσιο Goodwood Festival of Speed στην Αγγλία είναι μια φημισμένη γιορτή προς τιμή των μηχανοκίνητων αγώνων και της ιστορίας τους και φέτος θα διοργανωθεί από 11 ως 14 Ιουλίου. Η Indian Motorcycle θα δώσει το παρόν στην εκδήλωση του 2024 φέρνοντας δύο μοτοσυκλέτες της που διακρίνονται στις αντίστοιχες αγωνιστικές κατηγορίες των ΗΠΑ.

Το Indian Challenger RR πρωταγωνιστεί στον θεσμό King of the Baggers με τον ισχυρό κινητήρα PowerPlus V-Twin και στο Goodwood θα συνοδεύεται από έναν από τους αναβάτες που το τρέχει στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τον σπουδαίο Άγγλο Jeremy McWilliams. έναν βετεράνο του MotoGP που στα 60 του χρόνια συνεχίζει να αγωνίζεται με μεγάλη επιτυχία στην άλλη ακτή του Ατλαντικού Ωκεανού.

mcwilliams4

Η Indian μάλιστα γιόρτασε την κατάκτηση του King of the Baggers το 2022 κατασκευάζοντας σε συνεργασία με την S&S Cycle 29 Challenger RR για ισάριθμους τυχερούς πελάτες, κατασκευασμένες και ρυθμισμένες στο χέρι κατά τις προδιαγραφές του πρωταθλητή εκείνης της χρονιάς, Tyler O’Hara.

Η δεύτερη συμμετοχή της Indian στο Goodwood είναι το FTR750, η κυρίαρχη δύναμη του πρωταθλήματος American Flat Track που επιστρέφει στο αγγλικό φεστιβάλ για πρώτη φορά μετά το 2018, σχεδιασμένη και κατασκευασμένη από λευκό χαρτί εξ ολοκλήρου στις ΗΠΑ από την Indian Motorcycle Racing.

indian ftr750

Στο μεταξύ είχε μπει στην αγωνιστική δράση του αμερικανικού Flat Track από το 2017 σηματοδοτώντας την επιστροφή της Indian Motorcycle Racing στους αγώνες και έχει ήδη χτίσει τον θρύλο του κατακτώντας επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα στην κατηγορία American Flat Track SuperTwins με τον Jared Mees στη σέλα του.

Η Indian έρχεται στο Goodwood Festival of Speed κουβαλώντας ένα βαρύ αγωνιστικό βιογραφικό με 123 χρόνια ιστορίας, από τη νίκη του Oscar Hedstrom σε αγώνα αντοχής στις αρχές του περασμένου αιώνα, τον θρίαμβο του O.C. Godfrey στο Isle of Man ΤΤ του 1911 και τον Burt Munro των απίθανων ρεκόρ ταχύτητας στην έρημο Bonneville (απαθατισμένος στην ταινία The World's Fastest Indian), ως τη σημερινή κυριαρχία στο American Flat Track, τα πρωταθλήματα SuperHooligan με το FTR το 2022 και 2023, αλλά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος King of the Baggers το 2020 και το 2022.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024 11:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon