.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 14:50

Τέλος εποχής για το Indian FTR750

Η αλλαγή των κανονισμών στο αμερικανικό Flat Track σημαίνει το τέλος μιας λαμπρής διαδρομής για την αγωνιστική μοτοσυκλέτα της Indian.

Το FTR750 παρουσιάστηκε το 2016 από την Indian Motorcycle με αποκλειστικό σκοπό να σημάνει την επιστροφή της ιστορικής αμερικανικής εταιρείας στους αγώνες μετά από απουσία 60 ετών. Συμμετέχοντας στο εθνικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, American Flat Track (AFT), στην κατηγορία SuperTwins, το FTR750 κατάφερε να φτιάξει μια σπουδαία σύγχρονη κληρονομιά.

Η αγωνιστική ομάδα Indian Wrecking Crew με το FTR750 απόλαυσε κυριαρχική παρουσία στο AFT από την πρώτη του χρονιά, μετρώντας ένα εντυπωσιακό ποσοστό επιτυχίας: σε 135 αγώνες που έχεις τρέξει έκτοτε για το πρωτάθλημα έχει συγκεντρώσει 101 νίκες, που μεταφράζεται σε 75% ποσοστό νικών, ενώ ανέβηκε στο 96% των βάθρων σε αυτούς.

Το κυριότερο στοιχείο που αποδεικνύει την απόλυτη κυριαρχία του δεν είναι άλλο από τα πρωταθλήματα που κατέκτησε: όλα από το 2017 και μετά!

Αυτό που έχει αλλάξει τώρα είναι πως το πρωτάθλημα από του χρόνου θα έχει νέους κανονισμούς που επιβάλλουν αυστηρά μοτοσυκλέτες παραγωγής στο πρωτάθλημα, κάτι που σημαίνει πως από το 2025 το FTR750 δε θα είναι συμβατό με τις προδιαγραφές του AFT.

Φέτος η Indian απολαμβάνει ξανά τη μοναξιά της κορυφής καθώς ο σπουδαίος Jared Mees - κάτοχος εννιά τίτλων AFT εκ των οποίων οι πέντε με την Indian - προηγείται κατά έξι βαθμούς στην κατάταξη των SuperTwins με τρεις αγώνες να απομένουν στο πρωτάθλημα και είναι σε θέση ισχύος για να διατηρήσει το απόλυτο ρεκόρ του FTR750 και να κατακτήσει ένα σπουδαίο ρεκόρ με τον 10ο τίτλο του.

“Από το 1901 οι αγώνες κατείχαν κεντρική θέση στο DNA της Indian Motorcycle,” είπε ο αντιπρόεδρος της εταιρείες Gary Gray. “Από την εποχή των ιδρυτών μας, Hendee και Hedstrom, με τις συμμετοχές σε αγώνες αντοχής στις αρχές του 20ού αιώνα ως την κυριαρχία του Wrecking Crew στα τέλη της δεκαετίας του 1940, η Indian Motorcycle κέρδιζε αγώνες. Το FTR750 ήταν αυτό που επανέφερε την Indian Motorcycle Racing στο προσκήνιο και της χάρισε αγωνιστική κυριαρχία."

Δεν είναι γνωστό αν η Indian σκοπεύει να κατασκευάσει μια νέα μοτοσυκλέτα για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, πάντως εφόσον το κάνει θα συνοδεύεται και από ανάλογη έκδοση παραγωγής.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 14:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon