.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024 07:51

Honda - Κατεβάζει το γκάζι από το χέρι στο... πόδι

Η Honda αναπτύσσει ένα νέο σύστημα για scooter που κατεβάζει το γκάζι από το χέρι στο πόδι.

Όπως δείχνουν οι καταθέσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που δημοσιεύθηκαν από το Motorrad,  η Honda εργάζεται σε μια νέα προσέγγγιση για τη λειτουργία του γκαζιού στα scooter της, μετακινώντας το από το δεξί χέρι του αναβάτη στο δεξί του πόδι, ή τέλοσπαντων κάπως έτσι. Και επικαλούμαστε αυτή τη δημιουργική ασάφεια καθώς ενδεχομένως το γκάζι στο χέρι θα παραμείνει, με το πεντάλ να υπάρχει ως προσθήκη.

Στα σχέδια της εν λόγω πατέντας, η Honda αναφέρει ότι το πεντάλ είναι εκεί με στόχο την άνεση, καθώς οι αναβάτες θα μπορούσαν να ξεκουράσουν το χέρι τους το οποίο θα ήταν συνεχώς απασχολημένο κατά την οδήγηση με τη λειτουργία του "κλασικού" γκαζιού. Φυσικά, το cruise control θα ήταν μια κάποια λύση, αλλά η χρησιμότητά του σε ένα όχημα που έχει σχεδιαστεί κυρίως για αστική χρήση είναι μάλλον περιορισμένη.

Το όχημα που φαίνεται στα σχέδια είναι επίσης υβριδικό, με κινητήρα εσωτερικής καύσης που λειτουργεί σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα. Δεν είναι ξεκάθαρο ωστόσο εάν η λειτουργία "διαίρεσης" του γκαζιού συνδέεται με τους δύο κινητήρες, αλλά εάν ήταν έτσι θα φαινόταν περίπλοκο και κόντρα στην προαναφερθείσα εστίαση της Honda στην άνεση. Τέλος, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπορούσαμε να περιμένουμε να δούμε αυτό το.. ποδόγκαζο στην παραγωγή ή ακόμα και αν αποκαλυφθεί επίσημα από τη Honda ή αν μείνει στο συρτάρι. ίδωμεν...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon