.
Κατηγορία Kawasaki
Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2024 13:00

Kawasaki W230 2025, Meguro 2025 – Νοσταλγικές νότες στα 230 κυβικά

Δύο νέες μοτοσυκλέτες από την Kawasaki, που συνδυάζουν το ρετρό στυλ με την ευελιξία ενός μοντέλου μικρού κυβισμού.

Η Kawasaki παρουσιάζει και για την Ευρώπη, τα νέα μοντέλα της W230 και Meguro S1 2025, που έλκουν την έμπνευση τους από την ιστορία της ίδιας τους της μάρκας, αλλά και του ονόματος Meguro από μόνο του. Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν, η μητρική εταιρεία της Meguro, ιδρύθηκε το 1924, ενώ το 1937 γεννήθηκε ως κατασκευάστρια μοτοσυκλετών. Από το 1960 συνεργάζεται με την Kawasaki στην κατασκευή μοτοσυκλετών και αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, υπήρξε η σειρά μοντέλων W.

Και τα δύο νέα μοντέλα μοιράζονται τον ίδιο κινητήρα, συγκεκριμένα έναν μονοκύλινδρο αερόψυκτο στα 230 κυβικά, με απόδοση 18 ίππων/7.000 στροφές και ροπή 1,9 kgm/5.800 στροφές. Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, ενώ φέρει αντικραδασμικό άξονα για εξομάλυνση της λειτουργίας του.

Και οι δύο μοτοσυκλέτες, ανακοινώνονται στο βάρος των 143 κιλών, ενώ θα φέρουν σέλα με ύψος μόλις 745 χιλιοστών – προφανής ο στόχος της ευκολίας χρήσης. Βασισμένες στο ίδιο μηχανολογικό υπόβαθρο, θα εξοπλίζονται με τηλεσκοπικό πιρούνι 37 χιλιοστών εμπρός, αλλά και δύο αμορτισέρ πίσω, με ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου σε 5 θέσεις. Το μέταλλο αναμένεται να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις μοτοσυκλέτες, αφού τα φτερά εμπρός και πίσω θα είναι ατσάλινα, όπως φυσικά και το ρεζερβουάρ, ενώ το τελικό της εξάτμισης έχει ένα χαρακτηριστικό peashooter look.   

Οι αλλαγές μεταξύ τους περιορίζονται λοιπόν στην εμφάνιση, με το Meguro S1 μοντέλο να φέρει μερικώς χρωμιωμένο ρεζερβουάρ, σε συνδυασμό με μαύρο χρώμα κατά κύριο λόγο, αλλά και το ρετρό έμβλημα της Meguro, διαφορετική σέλα και κονσόλα οργάνων. Το W230 έχει διαφορετικό έμβλημα και χρωματισμούς – διαθέσιμο σε 2 χρώματα, Metallic Ocean Blue και Ebony.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2024 13:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Kawasaki KX450SR 2025 - Ειδική έκδοση Special Racer στις ΗΠΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon