.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2024 10:36

WorldSBK 2024, 8ος αγώνας, Magny-Cours (Γαλλία)

Η βροχή ήρθε να ολοκληρώσει την ανατροπή που έφερε η απουσία λόγω τραυματισμού του πρωτοπόρου του πρωταθλήματος.

Προερχόμενος από ένα σερί τεσσάρων αγώνων στους οποίους κυριάρχησε απόλυτα και πήρε το μέγιστο των διαθέσιμων βαθμών, ο Toprak Razgatlioglu (BMW) είχε θέσει εαυτόν ακλόνητο φαβορί για τον φετινό τίτλο και όλοι περίμεναν από τον Τούρκο να συνεχίσει και στη Γαλλία στο ίδιο μοτίβο.

Η πτώση και ο τραυματισμός του ωστόσο στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά (FP2) σήμαναν την πλήρη απουσία του του πρωταθλητή του 2021 από τον γαλλικό αγώνα, γεγονός που άφησε ανοικτές πόρτες για κάθε λογής σενάριο.

53816 JDR R8 Action

Στο πρώτο σκέλος του Magny-Cours ο καιρός ήταν ένας απρόβλεπτος παράγοντας που επηρέασε τον αγώνα. Η αρχή έγινε με ψιλόβροχο και τους αναβάτες μοιρασμένους σε κάθε λογής ελαστικά, κυρίως σλικ και ενδιάμεσα. Στον τρίτο γύρο του αγώνα ωστόσο οι ουρανοί άνοιξαν και ως τον πέμπτο γύρο όλοι όσοι βρίσκονταν ακόμη στην πίστα είχαν σπεύσει και βρόχινα λάστιχα.

Ανάμεσα στους απόντες συγκαταλέγησαν οι Jonathan Rea (Yamaha) και Nicolo Bulega (Ducati) που έπεσαν στον πρώτο γύρο, με τον Rea να αποκομίζει και τραυματισμό, με τον σπασμένο δεξιό αντίχειρα ως σοβαρότερο.

Στις δύσκολες αυτές συνθήκες έλαμψε ο Michael Van Der Mark (BMW) που, ως σπεσιαλίστας στη βροχή, κυριάρχησε με άνεση τερματίζοντας πάνω από 8 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο, Alvaro Bautista (Ducati), ενώ το βάθρο του σκέλους συμπληρώθηκε από τον Danilo Petrucci (Ducati) που έφτασε 16 ολόκληρα δευτερόλεπτα μετά τον δεύτερο.

Σε αντίθεση με το βροχερό Σάββατο (7/9), η Κυριακή ήρθε με λαμπρή λιακάδα και την ευχάριστη είδηση πως ο Bulega θα συμμετείχε κανονικά έχοντας αποφύγει τα χειρότερα στην πτώση της προηγούμενης ημέρας.

52842 JDR R8 Ambience

Διά του λόγου το αληθές, στη σύντομη Superpole Race ο Ιταλός έμεινε εκτός κορυφής μόλις για πέντε στροφές στον πρώτο γύρο, καθώς τότε πέρασε τον Alex Lowes (Kawasaki) και δεν ξανακοίταξε πίσω του ως την καρό σημαία.

Στον τερματισμό ο Bulega συνοδεύτηκε στο βάθρο από τον A. Lowes στη δεύτερη θέση και ξανά τον Petrucci που, μετά το βρόχινο βάθρο του Σαββάτου επανήλθε στις επιτυχίες και σε στεγνό αγώνα.

Η τρίτη σημαντική απώλεια του πρωταθλήματος ωστόσο, μετά τους Razgatlioglu και Rea, ήρθε με την πρώτη του Bautista, ο οποίος βγήκε εκτός μάχης με ραγισμένο πλευρό.

58555 JDR R8 Action

Στο δεύτερο σκέλος του Magny-Cours ο Bulega πήρε άλλη μια σπουδαία νίκη με κυριαρχική εμφάνιση, οδηγώντας τον αγώνα από την αρχή ως το τέλος με μόνη απειλή τον Petrucci, ο οποίος ωστόσο απλώς ήταν σε οπτική επαφή χωρίς ποτέ να πλησιάσει αρκετά, μένοντας με μια δεύτερη θέση σε ένα πληρέστατο σαββατοκύριακο για τον ίδιο αφού ανέβηκε και στα τρία βάθρα στη Γαλλία.

Την τριάδα του δεύτερο σκέλους συμπλήρωσε ο Garrett Gerloff (BMW), αντιστεκόμενος στον A. Lowes που αρχικά ήταν δεύτερος μα έκανε ένα λάθος που τον έστειλε στην ουρά της μάχης και έδωσε μια απίστευτη παράσταση για να ξαναφτάσει τέταρτος, χωρίς ωστόσο να προλάβει και το βάθρο.

Μετά και τον αγώνα της Γαλλίας ο Razgatlioglu διατηρεί το προβάδισμά του με 265 βαθμούς, ωστόσο η δυνατή εμφάνιση του Bulega τον ανέβασε στους 310 και μείωσε τη διαφορά κάτω από το σύνολο διαθέσιμων βαθμών ενός σαββατοκύριακου (62). Ο Τούρκος αναμένεται να είναι παρών στον επόμενο αγώνα για να υπερασπιστεί την πρωτιά του. Στην τρίτη θέση της κατάταξης βρίσκεται ο Bautista με 243, νιώθοντας πια τον σταθερότατα δυνατό A. Lowes που τον έχει πλησιάσει στους 10 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες WorldSBK 2024

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 20-22 Σεπτεμβρίου στη νέα πίστα που μπήκε φέτος στο καλεντάρι, την Cremona στην Ιταλία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon