.
Κατηγορία Superbike
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 09:45

Rivola – Γιατί η Aprilia δεν συμμετέχει πλέον στα WSBK

Ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Aprilia έχει... πρόβλημα, με το πως έχουν εξελιχθεί τα Superbikes και δεν διστάζει να το εκφράσει.

Η Aprilia έχει δημιουργήσει τον δικό της θρύλο στα WSBK με το RSV4, το οποίο κέρδισε 3 παγκόσμιους τίτλους το 2010, 2012 και 2014, ενώ η ίδια μοτοσυκλέτα έχει αναδειχθεί σε μία από τις κορυφαίες της κατηγορίας της όλα αυτά τα χρόνια. Όμως, από το 2019, η Aprilia δεν συμμετέχει πια στα WSBK, έχονταςα αφοσιωθεί αγωνιστικά στο MotoGP. Γιατί; Ο Massimo Rivola, επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της μάρκας, έχει απάντηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Rivola πιστεύει ότι τα WSBK έχουν πλέον απομακρυνθεί πολύ από τα «στοκ» προϊόντα που μπορεί να αγοράσει το κοινό, έχοντας πλησιάσει... επικίνδυνα τα MotoGP και το αντίστοιχο επίπεδο επιδόσεων. Δήλωσε συγκεκριμένα: «Τα superbikes πρέπει να είναι μοτοσυκλέτες παραγωγής και τίποτε άλλο. Η ελπίδα είναι στο ότι όταν θα χρειαστεί να μειώσουμε τις επιδόσεις στις μοτοσυκλέτες GP το 2027, ενώ οι μοτοσυκλέτες αυτές θα πρέπει να είναι 2-3 δευτερόλεπτα γρηγορότερες από τα Superbikes, θα είναι απαραίτητο να αλλάξουν οι κανόνες.»

Μέσα από αυτή την πραγματικότητα, δηλαδή, ο Rivola βλέπει ότι δεν υπάρχει η ανάγκη δύο, πανάκριβων, αγωνιστικών Project, την στιγμή που το MotoGP έχει και ένα σοβαρό πλεονέκτημα – την φήμη του. Το μόνο που μένει να δούμε, είναι το πώς και αν θα αλλάξουν οι κανόνες και στα WSBK, παράλληλα με την αναδιαμόρφωση του MotoGP από το 2027 και μετά...   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 09:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « WorldSBK 2024, 8ος αγώνας, Magny-Cours (Γαλλία)
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon