.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024 21:12

WorldSBK 2024, 10ος αγώνας, Aragon (Ισπανία)

Ο Razgatlioglu επέστρεψε κατακτώντας 26 βαθμούς περισσότερους από τον Bulega.

Η επιστροφή του Toprak Razgatlioglu (BMW) από απουσία δύο αγώνων ήταν αναμενόμενα το κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος του ισπανικού αγώνα στην πίστα Motorland Aragon, καθώς είχε τραυματιστεί όντας πρώτος στη βαθμολογία με διαφορά 90 βαθμών και επέστρεψε με τον Bulega στους 13 από την κορυφή.

Στη διαδικασία της Superpole ο Bulega πήρε την πρώτη θέση στη σχάρα εκκίνησης, την ώρα που ο Razgatlioglu κατάφερνε μόλις την πέμπτη, πίσω από μια ορδή Ducati των Andrea Iannone, Alvaro Bautista και Danilo Petrucci κατά σειρά.

worldsbk24 aragon 19

Στο πρώτο σκέλος ωστόσο η αρχή του αγώνα σημαδεύτηκε από δύο απρόοπτα. Στον πρώτο γύρο η Ducati του Sam Lowes παρέδωσε πνεύμα και μια ποσότητα λαδιού στην πίστα, πριν εκτοξεύσει τον αναβάτη της στην αμμοπαγίδα με χτυπημένο τον αριστερό του ώμο. Ακολούθησαν κόκκινες σημαίες, μακρόχρονη διακοπή για να καθαριστεί η πίστα και επανεκκίνηση με συντομευμένη διάρκεια αγώνα 17 γύρων.

Στον γύρο προθέρμανσης για τη νέα εκκίνηση μια δεύτερη Ducati εμφάνισε μηχανική βλάβη. Αυτή τη φορά δε λέρωσε την πίστα με λάδια, αλλά κατέστρεψε το Σάββατο του Bulega που δε μπόρεσε να τρέξει στον αγώνα και εγκατέλειψε περίλυπος.

Στην επανεκκίνηση ο Iannone έφυγε πρώτος με τον Petrucci να τον κυνηγά με τη φόρα της τριπλής του νίκης στον προηγούμενο αγώνα. Η μάχη των βετεράνων Ιταλών κορυφώθηκε 10 γύρους πριν το τέλος, όταν ο Petrucci πέρασε πρώτος, μα αφότου έχασε τη θέση του από τον Iannone άρχισε να υποχωρεί στην πίεση των επερχόμενων Razgatlioglu, Bautista και Garrett Gerloff (BMW).

Πρώτα ο Razgatlioglu ανέβηκε δεύτερος και σύντομα τον ακολούθησε ο Bautista, για να στηθεί μια μονομαχία μεταξύ τους που κράτησε έναν γύρο και έληξε με λάθος του Ισπανού πρωταθλητή που τον έστειλε έκτο. Ήταν ωστόσο μια προσωρινή υποχώρηση, καθώς ο Bautista ξαναβρήκε γρήγορα ρυθμό και έφτασε στη ρόδα του, τότε τρίτου, Gerloff. Οι δυο τους πάλεψαν για το τελευταίο σκαλί του βάθρου, με τον Αμερικανό της BMW να επικρατεί στο sprint της ευθείας τερματισμού.

 worldsbk24 aragon 23

Ακολούθησε η Superpole Race, η οποία ξεκίνησε με μια δυνατή πεντάδα στη διεκδίκηση της πρωτιάς. Ο Bulega οδήγησε από την εκκίνηση, με τους Iannone, Petrucci, Bautista πίσω του και τον Razgatlioglu να πλησιάζει. Λίγο πριν τη μέση του αγώνα ο Bulega ήταν ακόμη πρώτος, μα πλέον το κυνήγι του είχαν αναλάβει οι κ.κ. Razgatlioglu και Bautista.

Στον τέταρτο γύρο ο Τούρκος αναβάτης της BMW πέρασε πρώτος και αμέσως έγραψε ένα νέο ρεκόρ αγώνα για την Aragon, αλλά γρήγορα ο Bautista καθάρισε τον ομόσταυλό του και κυνήγησε τον Razgatlioglu.

Η νίκη του σύντομου αγώνα κρίθηκε στον τελευταίο γύρο, όπου οι Razgatlioglu και Bautista χάρισαν θέαμα και αγωνία μέχρις ότου ο Ισπανός πρωταθλητής να περάσει πρώτος για την 62η νίκη του, ενώ ο Bulega συμπλήρωσε ως τρίτος το βάθρο.

worldsbk24 aragon 6

Στο δεύτερο σκέλος του αγώνα ο Bautista εκμεταλλεύτηκε την pole που κέρδισε ως νικητής της Superpole Race και έφυγε πρώτος στην εκκίνηση όπου και παρέμεινε ως το τέλος, ολοκληρώνοντας μια σπουδαία Κυριακή στην πατρίδα του.

Ο Razgatlioglu προσπάθησε αρχικά να παλέψει με τον Bautista, ωστόσο τελικώς έχασε επαφή και τερμάτισε δεύτερος με 3.7 δευτερόλεπτα διαφορά από τον πρώτο.

Τρίτος τερμάτισε ο Bulega, έχοντας περάσει δύσκολες στιγμές στους πρώτους γύρους του αγώνα με αργό ρυθμό και υποχώρηση ως την ένατη θέση. Βρήκε τα καλά του γυρολόγια μετά τον όγδοο γύρο του αγώνα, ανεβαίνοντας θέσεις για να φτάσει ως ένα βάθρο που λίγη ώρα πριν φαινόταν απογοητευτικά μακριά για τον rookie Ιταλό.

worldsbk24 aragon 25

Η επιστροφή του Razgatlioglu λοιπόν επί ισπανικού εδάφους ήταν ιδιαιτέρως πετυχημένη για τον ίδιο και την ομάδα του, καθώς η διαφορά των 13 βαθμών που είχε από τον Bulega στην κατάταξη μεγεθύνθηκε ξανά στους 39.

Με δύο αγώνες να απομένουν στο πρόγραμμα ο Razgatlioglu βρίσκεται στους 414 βαθμούς, ο Bulega στους 375 και ο Bautista έχει εδραιωθεί στην τρίτη θέση με 333 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία WorldSBK 2024

Ο επόμενος αγώνας, προτελευταίος του πρωταθλήματος, είναι προγραμματισμένος για τις 11-13 Οκτωβρίου στην ιστορική πίστα Estoril στην Πορτογαλία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024 21:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « WorldSBK 2024, 9ος αγώνας, Cremona (Ιταλία)
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon