.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 11:34

WorldSBK 2024, 6ος αγώνας, Most (Τσεχία)

Ασταμάτητος Razgatlioglu σάρωσε τα πάντα για τρίτο συνεχόμενο αγώνα.

Προερχόμενος από δύο απολύτως κυριαρχικούς αγώνες σε Misano και Donington Park, όπου ο Toprak Razgatlioglu πρώτευσε σε κάθε κομμάτι δοκιμών και σε όλα τα σκέλη, ο Τούρκος πρωταθλητής πήγε στην Τσεχία με στόχο να συνεχίσει το σερί του.

Ο αναβάτης της BMW ήταν και στη Most κυρίαρχος από την πρώτη στιγμή που άρχισε η δράση, παίρνοντας την πρώτη θέση σε κάθε βήμα του αγώνα, από τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά ως τις κατατακτήριες και φυσικά τους τρεις αγώνες του διημέρου.

09706 DCP R6 2024 Ambience
Στο βάθρο του πρώτου αγώνα ο Razgatlioglu εμφανίστηκε με ένα ψεύτικο μουστάκι

Στο πρώτο σκέλος ο Razgatlioglu ανέλαβε τα ηνία από νωρίς και δε χρειάστηκε να ασχοληθεί με τίποτε άλλο πλην του εκτυφλωτικού του ρυθμού που ουδείς άλλος μπορούσε να πλησιάσει.

Το ενδιαφέρον του πρώτου σκέλους επικεντρώθηκε στη μάχη των άλλων δύο θέσεων του βάθρου, η οποία εξελίχθηκε σε μια μονομαχία βετεράνων, Danilo Petrucci (Ducati) εναντίον Andrea Iannone (Ducati), με τον πρώτο να επικρατεί τελικώς για τη δεύτερη θέση.

Εντυπωσιακός ήταν και ο Alvaro Bautista (Ducati), ο οποίος είχε πετύχει μόλις τον έβδομο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές, ενώ έχασε και άλλες τρεις θέσεις λόγω ποινής που δέχτηκε, με αποτέλεσμα να ξεκινά δέκατος στον αγώνα. Χάρη στην άριστη εκκίνησή του βρέθηκε νωρίς πέμπτος, μα στον αγώνα φάνηκε πως δεν είχε τα φόντα για κάτι παραπάνω και στο τέλος απλώς κατάφερε να τερματίσει τέταρτος.

00662 JDR R6 Action

Στη Superpole Race ο Razgatlioglu εκμεταλλεύτηκε την polse position του, αλλά γρήγορα βρέθηκε πίσω από τις εργοστασιακές Ducati των Bulega και Bautista που είχαν ξεκινήσει εξίσου δυναμικά. Ο Τούρκος ωστόσο δεν χρειάστηκε να περιμένει πολύ καθώς είχε εμφανώς ανώτερο ρυθμό και γρήγορα άφησε πίσω του τον κόκκινο ανταγωνισμό για να εξαφανιστεί μπροστά καθ' οδόν προς μιαν ακόμη εμφατική νίκη.

Πίσω του η μάχη φούντωνε μεταξύ των δύο ομόσταυλων της Ducati, με την κορύφωση στο κλείσιμο του αγώνα όταν ο Bautista επιχείρησε μια μάλλον αδύνατη προσπέραση στον Bulega με αποτέλεσμα να βγουν και οι δυο εκτός πίστας. Ο μεν Bulega έμεινε όρθιος και επέστρεψε στη δεύτερη θέση, μα ο Bautista έπεσε και εγκατέλειψε, χαρίζοντας την τρίτη θέση στον επερχόμενο Alex Lowes (Kawasaki).

60834 JDR R6 Action

Στο δεύτερο σκέλος των Superbikes ο αγώνας άρχισε άσχημα για τον Bautista. Σα να μην έφτανε που είχε κάνει δύσκολη τη ζωή του εκκινώντας από πολύ πίσω - ελέω της πτώσης του στη Superpole Race - έπεσε θύμα του συνωστισμού λίγο μετά την εκκίνηση καθώς ο Petrucci βρέθηκε σάντουιτς μεταξύ δύο άλλων αναβατών, συγκρούστηκε με τον Bautista και τον πήρε μαζί του στην αμμοπαγίδα και εκτός αγώνα.

Στο μεταξύ ο Razgatlioglu είχε ήδη ξεκινήσει μια ακόμη παράσταση εξαφάνισης με τον Bulega αυτή τη φορά να μένει μεν πίσω του, αλλά όχι σε απειλητική απόσταση.

Ο αναβάτης της BMW δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει σε μια ακόμη κυριαρχική νίκη, τη δέκατη συνεχόμενη φέτος, ενώ τον ακολούθησε στο βάθρο ο Bulega. Το τρίτο σκαλί έγινε αντικείμενο έριδας μεταξύ δύο Yamaha, αυτές των Andrea Locatelli και Remy Gardner, με τον πρώτο να επικρατεί στο τέλος και να ανεβαίνει στο βάθρο.

WorldSBK Toprak50thWin Final16.9v2

Μετά και τον αγώνα της Τσεχίας, ο Razgatlioglu έχει πλέον φτάσει στους 303 βαθμούς στην κατάταξη, 64 από τον δεύτερο Bulega (239 βαθμοί), ενώ ο Bautista έχει πλέον αρχίσει να χάνει επαφή στους 199 βαθμούς.

Πολύ ενδιαφέρον έχουν πλέον και οι μάχες των Κατασκευαστών και Ομάδων, καθώς ο Razgatlioglu έχει - πρακτικά μόνος του - ανεβάσει πλέον τη BMW στην πρώτη θέση της κατάταξης με 312 βαθμούς, επτά πάνω από τη Ducati (305), ενώ και η εργοστασιακή ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team απειλεί την Aruba.it Racing - Ducati στις Ομάδες έχοντας πλησιάσει στους 39 βαθμούς. Με λίγη περισσότερη βοήθεια από τον Michael van der Mark, η BMW "απειλεί" να σημειώσει ένα ιστορικό τριπλό θρίαμβο φέτος.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες WorldSBK 2024

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 9-11 Αυγούστου στο Portimao, Πορτογαλία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon