.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 11:24

WorldSBK 2024, 5ος αγώνας, Donington Park (Αγγλία)

Razgatlioglu και BMW διέλυσαν τον ανταγωνισμό με χαρακτηριστική άνεση.

Ο πέμπτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbikes φιλοξενήθηκε - ανήμερα του τελικού του Euro 2024 - στην ιστορική πίστα Donington Park με μια απειλή βροχής που εν τέλει ουδέποτε ήρθε και τον Toprak Razgatlioglu (BMW) να έχει ήδη φτάσει εκεί ως πρωτοπόρος της κατάταξης.

Ο Τούρκος φρόντισε να δείξει πως βρίσκεται σε δαιμονισμένη φόρμα από την πρώτη στιγμή, κυριαρχώντας στη διαδικασία της Superpole και εξασφαλίζοντας έτσι την πρώτη θέση στην εκκίνηση τόσο του πρώτου σκέλους, όσο και της Superpole Race.

15189 DCP R5 2024 Action

Στο πρώτο σκέλος το Σάββατο, 13/7, ο Razgatlioglu απλά επιβεβαίωσε τα προγνωστικά αναλαμβάνοντας να οδηγήσει από την αρχή χωρίς ουδείς να μπορεί να τον πλησιάσει. Η κυριαρχία του ήταν απόλυτη καταφέρνοντας να πάρει την καρό σημαία μετά από έναν μοναχικό αγώνα στον δικό του ρυθμό και με διαφορά άνω των 11 δευτερολέπτων από τον δεύτερο, ενώ έγραψε και νέο ρεκόρ γύρου σε αγώνα με 1:25.786.

Δεύτερος τερμάτισε ο Alex Lowes (Kawasaki) που κάνει μια φανταστική χρονιά ως Νο.1 αναβάτης της ομάδας μετά την αποχώρηση του Jonathan Rea προς τη Yamaha, καταφέρνοντας να επικρατήσει του Nicolo Bulega (Ducati) που κρατούσε τη δεύτερη θέση για μεγάλο μέρος του αγώνα.

Τρίτος τερμάτισε ο Alvaro Bautista (Ducati) μετά από έναν δυνατό αγώνα. Ο Ισπανός δις πρωταθλητής (2022-2023) είχε προκριθεί μόλις την 11η θέση στη σχάρα εκκίνησης, ωστόσο κατάφερε να ανέβει αρκετές θέσεις - ειδικά στο δεύτερο μισό του αγώνα, όταν και η μοτοσυκλέτα του είχε ελαφρύνει από καύσιμο - και στο τέλος επικράτησε και του ομόσταυλού του για να τον αφήσει εκτός βάθρου.

56849 JDR R5 Action

Στη Superpole Race αρχικά αυτός που έφυγε πρώτος ήταν ο Bulega, ωστόσο τρεις γύρους αργότερα ο Razgatliolgu θα περνούσε πρώτος και από κει και πέρα το σκηνικό άρχισε να θυμίζει το πρώτο σκέλος της προηγούμενης μέρας. Ο αναβάτης της BMW έτρεχε στον δικό του απλησίαστο ρυθμό και στον σύντομο αυτόν αγώνα πρόλαβε να φτάσει πρώτος στην καρό σημαία σχεδόν πέντε δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο Bulega.

Η πρώτη τριάδα συμπληρώθηκε από τον Rea, ο οποίος επιτέλους πανηγύρισε το πρώτο του βάθρο με τη Yamaha έχοντας πάρει την πέμπτη θέση στο πρώτο σκέλος. Για τον Άγγλο ωστόσο αυτή η επιτυχία δεν ήρθε εύκολα καθώς έπρεπε να παλέψει με αρκετούς αναβάτες που για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα εποφθαλμιούσαν μια θέση βάθρου, όπως ο τέταρτος Scott Redding (BMW), ο πέμπτος Alex Lowes και ο έκτος Alvaro Bautista που εδώ δεν πρόλαβε να μαζέψει περισσότερες θέσεις έχοντας ξεκινήσει 11ος.

53075 JDR R5 Ambience

Στο δεύτερο σκέλος που ολοκλήρωσε το τριήμερο στο Donington Park για τη μεγάλη κατηγορία, ο Razgatlioglu απλά έκανε ό,τι και τις προηγούμενες μέρες. Δεν άφησε σε κανέναν το περιθώριο αμφισβήτησης της πρωτιάς του, παίρνοντας ξανά τη νίκη με πάνω από οκτώ δευτερόλεπτα απόσταση από τον Bulega, που ξανά ήταν ο κορυφαίος των υπολοίπων.

Ο Alex Lowes ανέβηκε ξανά στο βάθρο και την τρίτη θέση, έχοντας καταφέρει να κρατήσει πίσω του τον - ανεβασμένο στον αγώνα της πατρίδας του - Redding και τον Bautista που έμεινε πέμπτος δεχόμενος πίεση από τον Danilo Petrucci (Ducati) που έκλεισε την εξάδα του σκέλους.

Έτσι ο Razgatlioglu έχει πλέον εγκατασταθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 241 βαθμούς, με τον Bulega δεύτερο στους 200 και τον Bautista να ακολουθεί στους 186, χάνοντας διαρκώς έδαφος από τον πρωτοπόρο.

Η δε κυριαρχία της BMW στους τελευταίους αγώνες αρχίζει να επηρεάζει και τις άλλες κατατάξεις του πρωταθλήματος, όπου στους Κατασκευαστές έχει φτάσει μόλις έξι βαθμούς πίσω από τη Ducati (256 με 250), ενώ στις ομάδες η ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team με 318 βαθμούς είναι η μόνη που καταδιώκει την Aruba.ir Racing - Ducati που μετρά 386.

57515 JDR R5 Action

Στη Supersport κατηγορία (WorldSSP) ο Adrian Huertas (Ducati) πανηγύρισε δύο σπουδαίες νίκες σε ισάριθμους θεαματικούς και δραματικούς αγώνες.

Στο πρώτο σκέλος της WorldSSP ο Huertas ήταν κυρίαρχος της δράσης, ωστόσο πίσω του παίχτηκε μια σκληρή μάχη για την κατανομή των θέσεων στο βάθρο με τον Stefano Manzi (Yamaha) να παίρνει τη δεύτερη θέση στο φώτο-φίνις από τον Yari Montella (Ducati).

Στο δεύτερο σκέλος των Supersport ο αγώνας διεξήχθη σε δύο δόσεις, καθώς ένα ατύχημα όπου ενεπλάκησαν αρκετοί αναβάτες οδήγησε σε διακοπή και επανεκκίνηση με μειωμένη διάρκεια 12 γύρων.

Εδώ την καρό σημαία είδε πρώτος ο Montella, ωστόσο λίγο μετά υποχρεώθηκε σε απώλεια μιας θέσης λόγω υπέρβασης των ορίων πίστας, έτσι η νίκη πήγε στον Huertas που ήταν δεύτερος, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε o Jorge Navarro (Ducati).

Στη βαθμολογία της WorldSSP ο Huertas οδηγεί με 186 βαθμούς, έπεται ο Montella με 161 και την πρώτη τριάδα ολοκληρώνει ο Manzi με 147.

89811 RMG R2 2024 Action

Η κατηγορία WorldSSP300 δεν έτρεξε στην Αγγλία, ήταν όμως εκεί η κατηγορία των Γυναικών, WorldWCR, με τις Yamaha R7 για τον δεύτερο αγώνα της παρθενικής της σεζόν.

Στο πρώτο αγώνα στο Misano η Maria Herrera είχε πάρει δύο νίκες, ωστόσο στο Donington Park ήταν η ώρα της Ana Carrasco να νικήσει και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, ειδικά όταν η Herrera, που οδηγούσε τον αγώνα για μεγάλο μέρος του, έκανε ένα λάθος που την έστειλε τέταρτη, πίσω από τις Betariz Neila και Sara Sanchez ππου συμπλήρωσαν το βάθρο.

Στο δεύτερο σκέλος της γυναικείας κατηγορίας η Herrera πήρε τη νίκη μετά από σκληρή μονομαχία με την Carrasco, η οποία έμεινε δεύτερη με τρίτη τη Sanchez.

Στη βαθμολογία η Herrera διατήρησε την πρωτοπορία της με 88 βαθμούς, η Carrasco καταδιώκει με 81 βαθμούς και τρίτη ανέβηκε η Sanchez που μετρά 68 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες WorldSBK 2024

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για το επόμενο σαββατοκύριακο, 19-21 Ιουλίου 2024, στην πίστα Brno στην Τσεχία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 11:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon