.
Κατηγορία MotoGP
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024 16:12

MotoGP – Ανακοινώθηκε πάγωμα στην εξέλιξη κινητήρων – Ποιος είναι ο λόγος

Και επίσημα ανακοινώθηκε κάτι που ήταν σενάριο – Πότε και πώς θα ισχύσει.

Σύμφωνα με τα ανάλογα ρεπορτάζ, τα εργοστάσια που συμμετέχουν στο MotoGP συμφώνησαν να «παγώσουν» την εξέλιξη των κινητήρων τους το 2026 – Δηλαδή, την τελευταία χρονιά που θα χρησιμοποιηθούν τα υπάρχοντα μοτέρ των 1.000 κυβικών.

Η απόφαση ελήφθη προφανώς ώστε οι κατασκευαστές να αφιερώσουν τους αναγκαίους πόρους στους νέους κινητήρες των 850 κυβικών, που θα χρησιμοποιούνται από το 2027. Τα κόστη στην διαδικασία R&D των αγωνιστικών κινητήρων είναι τεράστια και η σύμπνοια των εργοστασίων στην απόφαση αυτή, έχει στόχο την διευκόλυνση όλων.

Σε πιο λεπτομερή ματιά στην νέα απόφαση: Όσα εργοστάσια δεν δικαιούνται τις παραχωρήσεις κανονισμών κατηγορίας D, ουσιαστικά θα πρέπει να σταματήσουν την ανάπτυξη κινητήρων έναν χρόνο νωρίτερα, το 2025 – αφού με αυτά τα μοτέρ θα τρέξουν και το 2026. Ωστόσο, οι Yamaha και Honda, που βρίσκονται υπό αυτό το καθεστώς, θα μπορούν να αναπτύσσουν τους κινητήρες τους και το 2026, όσο παραμένουν στην κατηγορία D παραχωρήσεων από τα αποτελέσματα τους στους αγώνες.

Από την αρχή του 2026, δεν θα επιτρέπεται καμία εξέλιξη και αλλαγή στους κινητήρες, εκτός αν υπάρχουν λόγοι ασφάλειας, αξιοπιστίας και διαθεσιμότητας ανταλλακτικών. Και πάλι, δεν θα επιτρέπεται καμία αύξηση της απόδοσης των κινητήρων.

Το MotoGP δηλώνει για το θέμα: «Η επιτροπή του Grand Prix ενέκρινε την απόφαση ώστε να ελεγχθούν τα κόστη και να διατηρήσει τον δίκαιο ανταγωνισμό όσο δυνατόν περισσότερο, πριν αλλάξουν οι μοτοσυκλέτες το 2027. Το πάγωμα της ανάπτυξης την προηγούμενη σεζόν περιορίζει τα κόστη για όλους, επιτρέποντας στα εργοστάσια να εστιάσουν στον νέο σχεδιασμό τους για το 2027»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024 17:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Carlos Checa – Ο Martin είναι καλύτερος από τον Bagnaia
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon