.
Κατηγορία MotoGP
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024 10:42

Gresini – Moto2: Τέλος στην συνεργασία με την QJMOTOR μετά το επεισόδιο στο Motegi;

Το όνομα της QJMOTOR εξαφανίστηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας και δεν μένουν πολλά περιθώρια παρερμηνείας για το τι έχει συμβεί.

Στα πλαίσια του Grand Prix Ιαπωνίας σημειώθηκε ένα επεισόδιο μεταξύ του αναβάτη της Gresini Racing Moto2, Manuel Gonzalez, και της QJMOTOR : η κινεζική εταιρεία και βασικός χορηγός της Gresini Racing στην μεσαία κατηγορία, ζήτησε την άμεση απόλυση του Gonzalez, επειδή ο τελευταίος εθεάθη να φορά ένα παραδοσιακό ιαπωνικό μαντίλι Hachimaki, σε φωτογραφίες. Η QJMOTOR, αλλά και μεγάλη μερίδα του κινεζικού κοινού, το θεώρησε δριμεία εθνική προσβολή, με ρίζες στην σύγκρουση των δύο εθνών ακριβώς πριν τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο: στην οποία οι Ιάπωνες εισέβαλαν στην Κίνα και , κατά την διάρκεια της, έχασαν την ζωή τους περίπου 20 εκατομμύρια Κινέζοι πολίτες.

Η αναταραχή που δημιουργήθηκε φαίνεται ότι ήταν τέτοια, που σηματοδότησε την λήξη της συνεργασίας QJMOTOR και Gresini Racing, αφού το όνομα της κινεζικής κατασκευάστριας δεν βρίσκεται πλέον στην ιστοσελίδα της αγωνιστικής ομάδας, ενώ νέα εμφάνιση αναμένεται να έχουν οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες στο Grand Prix Αυστραλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά το ξέσπασμα της αρχικής αντιπαράθεσης, η Gresini Racing δεν υπέκυψε στις απαιτήσεις της QJMOTOR για απόλυση του Gonzalez, θέλοντας μάλιστα να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του χορηγού της. Προς το παρόν, από ότι φαίνεται, ο Gonzalez παραμένει μέρος της ομάδας.  

Μία από τις "επίμαχες" φωτογραφίες του Gonzalez με το Hachimaki, που προκάλεσε την ρήξη των σχέσεων Gresini και QJMOTOR

Ο Manuel Gonzalez, από μέρους του, ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του, δηλώνοντας: «Γράφω αυτή την δημοσίευση για να ζητήσω συγγνώμη σε οποιονδήποτε στην Κίνα αισθάνθηκε προσβεβλημένος, από κάποιες από τις φωτογραφίες μου στο Grand Prix Ιαπωνίας. Δεν υπήρχε πρόθεση να αποτελέσουν πολιτικό μήνυμα, ήταν φωτογραφίες που σχετίστηκαν με την χώρα που φιλοξένησε τον αγώνα. Δεν ήταν ποτέ πρόθεση μου να εκφράσω ασέβεια ή να πληγώσω τα αισθήματα του κινεζικού λαού, ήταν μία άθελη και ανόητη χειρονομία μου και το μετανιώνω. Και πάλι, λυπάμαι πάρα πολύ και εύχομαι ότι θα με συγχωρήσετε και θα μου δείξετε την υποστήριξη σας, σας ευχαριστώ».    

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024 11:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon