.
Κατηγορία ISDE
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024 11:31

ISDE 2024, 3η Μέρα - Αντέχει η Γαλλία, αντεπίθεση ΗΠΑ

Με πρωταγωνιστή τον Theo Espinasse η ομάδα της Γαλλίας παραμένει στην κορυφή του ISDE, καθώς οι Αμερικανοί αντεπιτίθενται πλησιάζοντας τους Ισπανούς στη δεύτερη θέση.

Η τρίτη μέρα του International Six Days of Enduro 2024 (ISDE), ή NOCO FIM 6DAYS επί το εμπορικότερο, σηματοδοτεί τη μέση του αγώνα που ξεκίνησε τη Δευτέρα (14/10) και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο (19/10).

Στην κορυφαία κατηγορία World Trophy η ομάδα της Γαλλίας διατηρείται σταθερά πρώτη από την αρχή του ISDE, με μια σκληρή μάχη πίσω της μεταξύ ΗΠΑ και Ισπανίας που πλέον χωρίζονται από μόλις 8 δευτερόλεπτα.

Στην τρίτη μέρα το ISDE επικεντρώθηκε γύρω από την πόλη Santiago, με μια ολοκαίνουργια διαδρομή και ειδικά τεστ που οι αναβάτες συνάντησαν για πρώτη φορά, ενώ ο καιρός συνεχίζει ασταθής με διαστήματα βροχόπτωσης, γεγονός που οδήγησε σε μια μικρή αλλαγή καθώς ένα κομμάτι της διαδρομής ακυρώθηκε καθώς το έδαφος ήταν σχεδόν άβατο από την έντονη βροχή.

2024 International Six Days Enduro – Silleda – Spain

Νικητής της ημέρας ήταν ξανά ο Ισπανός Josep Garcia (KTM), παίρνοντας πίσω το αίμα του για την χτεσινή ήττα από τον Άγγλο Steve Holcombe (Honda), ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Γάλλος Theo Espinasse (Beta).

Η εμφάνιση της Γαλλίας ήταν για μια ακόμη φορά εξαιρετική, καθώς εκτός του Espinasse και οι άλλοι τρεις Γάλλοι τερμάτισαν την τρίτη μέρα μέσα στην πρώτη 20άδα.

2024 International Six Days Enduro – Silleda – Spain

Στην κατηγορία Enduro1 φυσικά νικητής ήταν ο Garcia, με δεύτερο τον Espinasse και τρίτο έναν ακόμη Γάλλο, τον Hugo Blanjoue (Honda).

Στην Enduro2 πρώτευσε ο Holcombe, μπροστά από τον Ιταλό Samuele Bernardini (Honda) και τον Σουηδό Max Ahlin (KTM).

Στην Enduro3 ο Βέλγος Antoine Magain (Sherco) κατέκτησε τη νίκη μπροστά από δύο Ιταλούς, τους Kevin Cristino (Fantic) και Matteo Cavallo (TM).

Στις Γυναίκες η Αμερικανίδα Brandy Richards (KTM) συνεχίζει ασταμάτητη κερδίζοντας μπροστά από την Ισπανίδα Mireia Badia (Rieju) και τη Νεοζηλανδή Rachael Archer (Kawasaki).

2024 International Six Days Enduro – Silleda – Spain

World Trophy

Η γαλλική ομάδα των Theo Espinasse (Beta), Hugo Blanjoue (Honda), Leo Le Quere (TM) και Julien Roussaly (Sherco) συνεχίζει να κρατά την πρωτιά με όλους τους αναβάτες της να σημειώνουν δυνατά αποτελέσματα στις κατηγορίες τους.

Οι Γάλλοι νίκησαν για τρίτη συνεχόμενη μέρα ως ομάδα, με τις ΗΠΑ των Jonathan Girroir (KTM), Cody Barnes (Honda), Josh Toth (GASGAS) και Dante Oliveira (KTM) να παίρνουν τη δεύτερη θέση της ημέρας με 32 δευτερόλεπτα διαφορά από την Ισπανία των Josep Garcia (KTM), Sergio Navarro (Husqvarna), Julio Pando (Beta) και Jaume Betriu (KTM).

Ως αποτέλεσμα της ομαδικής τους συνέπειας, οι Γάλλοι μεγάλωσαν αισθητά την απόστασή τους από τη δεύτερη θέση σε σχεδόν οκτώ λεπτά, 7:57 για την ακρίβεια - διαφορά που τη δεύτερη μέρα ήταν κάτι παραπάνω από τέσσερα.

Στη δεύτερη θέση διατηρείται η Ισπανία, ωστόσο η αντεπίθεση των ΗΠΑ έχει φέρει την αμερικανική ομάδα μόλις μετρικά δευτερόλεπτα πίσω από τη δεύτερη θέση, δίχως μάλιστα ν' απειλούνται άμεσα από την τέταρτη Αυστραλία - Kyron Bacon (Yamaha), Jonte Reynders (Sherco), Cooper Sheidow (Yamaha) και Joshua Strang (Beta) - η οποία απέχει πλέον σχεδόν 10 λεπτά από την τελευταία θέση του βάθρου.

FIM International Six Days’ Enduro - 98th Edition - Silleda-Galicia (Spain), 16 October

Women’s World Trophy

Η ομάδα των ΗΠΑ με τις Brandy Richards (KTM), Ava Silvestri (GASGAS) και Rachel Gutish (Sherco) νίκησε ξανά την τρίτη μέρα του αγώνα, ωστόσο η Αυστραλία παραμένει κοντά με τις Jessica Gardiner (Yamaha), Tayla Jones (Husqvarna) και Danielle McDonald (Yamaha).

Με τη διαφορά που χωρίζει τις δύο γυναικείες ομάδες των ΗΠΑ και Αυστραλία μετά από τρεις μέρες αγώνα να είναι μόλις 3 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα, προφανώς η κορυφή της κατηγορίας αυτής δεν έχει ακόμη ξεκάθαρο φαβορί.

Τερματίζοντας τρίτη στην ημέρα, η γυναικεία ομάδα της Σουηδίας με τις Emelie Karlsson (KTM), Linnea Akesson (Beta) και Hedvig Malm (KTM) βρίσκεται σταθερά τρίτη στη γενική κατάταξη απέχοντας περίπου 9 λεπτά από την Αυστραλία, αλλά και 11 από την τέταρτη Γαλλία των Justine Martel (Beta), Elodie Chaplot (Beta) και Mauricette Brisebard (Husqvarna).

2024 International Six Days Enduro – Silleda – Spain

Junior World Trophy

Ο Kevin Cristino (Fantic) χάρισε μια σπουδαία νίκη στην Ιταλία την τρίτη μέρα του ISDE, αφήνοντας δεύτερο τον Σουηδό Max Ahlin (KTM) και τρίτο τον Αμερικανό Grant Davis (KTM).

Συνολικά ωστόσο η νίκη της ημέρας για τη Junior κατηγορία πήγε στη Σουηδία των Ahlin, Albin Norrbin (Fantic) και Axel Semb (Fantic), αφήνοντας δεύτερη τη Γαλλία των Thibault Giraudon (Sherco), Antoine Alix (Beta) και Leo Joyon (Beta). Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Αυστραλία με τους William Dennett (Yamaha), Korey McMahon (GASGAS) και Angus Riordan (KTM).

Έτσι στη γενική κατάταξη οι Σουηδοί οδηγούν με μικρή διαφορά 2.08 λεπτών από τους Γάλλους, με τις ΗΠΑ στην τρίτη θέση και περίπου έξι λεπτά απόσταση από τη Γαλλία.

Club Team Award

Στην κατηγορία που αγωνίζεται και η Ελλάδα η κατάταξη δεν έχει καμιά αλλαγή στην κορυφή, καθώς προηγείται η Team Italy, με δεύτερη τη γαλλική Moto Club Puy En Velay και τρίτη την αμερικανική GTBN.

Για μια μέρα ακόμη δυστυχώς δεν έχουμε στα αποτελέσματα της FIM δεδομένα για την κατηγορία αυτή, παρά μόνο την προσωρινή κατάταξη των πρώτων 19 ομάδων, στις οποίες δε βρίσκεται η δική μας ομάδα.

Αποτελέσματα ISDE 2024

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ISDE 2024, 2η Μέρα - Με οδηγό τη Γαλλία
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon