.
Κατηγορία ISDE
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024 14:13

ISDE 2024, 4η Μέρα - Γαλλία και Josep Garcia δίχως φρένα

Η Γαλλία τερμάτισε δεύτερη στην 4η μέρα μα παραμένει στην κορυφή της κατάταξης χωρών με τις ΗΠΑ να νικούν και να προσπερνούν την Ισπανία στη δεύτερη θέση, ενώ στους αναβάτες μαίνεται η μεγάλη μάχη Garcia-Holcombe, με τον Ισπανό παγκόσμιο πρωταθλητή να νικά ξανά.

Καθώς περάσαμε τη μέση του εξαήμερου αγώνα και πλέον κατηφορίζουμε προς το τέλος, η τέταρτη μέρα του NOCO FIM 6DAYS στη Silleda της βορειοδυτικής Ισπανίας δεν έφερε καμιά αλλαγή στην κατάταξη.

Η βροχή ήταν και πάλι η αθόρυβη πρωταγωνίστρια, καθώς έριξε για τα καλά στη διάρκεια της νύχτας και γαρνίρισε με σποραδικές μπόρες στη διάρκεια της ημέρας, διατηρώντας το έδαφος μονίμως βαρύ και γλιστερό.


Αγγλία - Steve Holcombe (Honda)

Σε αυτό το τερέν ωστόσο οι Γάλλοι έλαμψαν για μιαν ακόμη φορά, χάνοντας τη νίκη από τους Αμερικανούς για δευτερόλεπτα μα μένοντας πρώτοι χάρη στην ομαδική προσπάθεια, την ώρα που οι αγώνες έχουν έναν Ισπανό κι έναν Άγγλο πρωταγωνιστή.

Ο Ισπανός Josep Garcia (KTM) πήρε ξανά τη νίκη της 4ης ημέρας με 32.24 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Άγγλο Steve Holcombe (Honda), ενώ άλλο μισό λεπτό πιο πίσω ήταν ο καλύτερος Γάλλος αναβάτης, Theophile Espinasse (Beta).

2024 International Six Days Enduro – Silleda – Spain
Ισπανία - Josep Garcia (KTM)

Έτσι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής EnduroGP, Garcia, διατηρήθηκε στην κορυφή της ατομικής κατάταξης, έχοντας διαφορά ενός λεπτού και 1 δέκατου του δευτερολέπτου από τον δεύτερο Holcombe, δηλαδή τον δεύτερο και στο φετινό EnduroGP.

Στην κατηγορία Enduro1 η νίκη φυσικά πήγε στον Garcia, με δεύτερο τον Espinasse και τρίτο τον Αμερικανό Grant Davis (ΚΤΜ).

FIM International Six Days’ Enduro - 98th Edition - Silleda-Galicia (Spain), 17 October
Αγγλία - Steve Holcombe (Honda)

Στην Enduro2 πρώτευσε ο Holcombe, με δεύτερο τον Σουηδό Max Ahlin (ΚΤΜ) και τρίτο τον Ιταλό Samuele Bernardini (Honda).

Στην Enduro3 ο Ιταλός Morgan Lesiardo (Husqvarna) πήρε μια σφικτή και δύσκολη νίκη μπροστά από τον Γάλλο Leo Le Quere (TM) και τον Ιταλό Matteo Cavallo (TM).

FIM International Six Days’ Enduro - 98th Edition - Silleda-Galicia (Spain), 17 October
ΗΠΑ - Brandy Richards (KTM)

Στις Γυναίκες η Αμερικανίδα Brandy Richards (KTM) καλπάζει ασταμάτητη προς τον ατομικό της θρίαμβο. Αυτή τη φορά την ακολούθησαν η Νεοζηλανδή Rachael Archer (Kawasaki) και η Αυστραλή Jessica Gardiner (Yamaha).

2024 International Six Days Enduro – Silleda – SpainΓαλλία - Theophille Espinasse (Beta)

World Trophy

Στις ομάδες τώρα, όπου η ομάδα των ΗΠΑ - Jonathan Girroir (KTM), Cody Barnes (Honda), Josh Toth (GASGAS), Dante Oliveira (KTM) - συνέχισε τη μεγάλη της επίθεση κερδίζοντας για πρώτη ημέρα μετά από τρεις διαδοχικές πρωτιές της Γαλλίας.

Οι Γάλλοι Theo Espinasse (Beta), Hugo Blanjoue (Honda), Leo Le Quere (TM) και Julien Roussaly (Sherco) έμειναν σε άθροισμα 24.47 δευτερολέπτων περισσότερων από τον χρόνο των Αμερικανών, αλλά αυτό ουδόλως τους πτόησε καθώς παραμένουν άνετα πρώτοι στη γενική κατάταξη με σχεδόν επτά λεπτά διαφορά από την ομάδα των ΗΠΑ.

Αυτοί που δεν πήγαν καλά ήταν οι Ισπανοί Josep Garcia (KTM), Sergio Navarro (Husqvarna), Julio Pando (Beta) και Jaume Betriu (KTM), καθώς πέραν του πρώτου που κυνηγά τον τίτλο του κορυφαίου αναβάτη στο ISDE, έμειναν τρίτοι στη μέρα και υποχώρησαν στην ίδια θέση και στην κατάταξη πίσω από τις ΗΠΑ.

2024 International Six Days Enduro – Silleda – Spain
ΗΠΑ - Rachel Gutish (Sherco)

Women's World Trophy

Στις Γυναίκες οι Αμερικανίδες δείχνουν ασταμάτητες και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το τρόπαιο, καθώς την 4η μέρα κράτησαν τις Αυστραλίδες δεύτερες και τις Σουηδέζες τρίτες.

Στη γενική κατάταξη πλέον η ομάδα των Brandy Richards (KTM), Ava Silvestri (GASGAS) και Rachel Gutish (Sherco) προηγείται με 4 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα της Αυστραλίας, με τη Σουηδία τρίτη κοντά στα 20 λεπτά μακριά από την κορυφή.

2024 International Six Days Enduro – Silleda – Spain
Σουηδία - Axel Semb (Fantic)

Junior World Trophy

Στη Junior κατηγορία νίκησε η Γαλλία για μόλις 11 εκατοστά του δευτερολέπτου επί των Σουηδών, με τις ΗΠΑ στην τρίτη θέση της ημέρας.

Στη γενική κατάταξη ωστόσο ελάχιστη διαφορά έκανε αυτή η νίκη, καθώς οι Σουηδοί κρατούν την πρωτιά με πάνω από 2 λεπτά απόσταση από τους Γάλλους, ενώ τρίτη παραμένει η ομάδα των ΗΠΑ.

Αποτελέσματα ISDE 2024

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ISDE 2024, 3η Μέρα - Αντέχει η Γαλλία, αντεπίθεση ΗΠΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon