.
Κατηγορία Endurance
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 08:07

EWC 2024, 3ος αγώνας, Suzuka 8 Hours (Ιαπωνία) - Τρίτη σερί νίκη εντός έδρας για τη Honda

Συνολικά 46 ομάδες παρατάχθηκαν στο grid για τον 3ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής, έτοιμες να αγωνιστούν σε μια από τις πιο εμβληματικές πίστες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με επικρατέστερη όλων εκείνη του HRC.

Η εργοστασιακή ομάδα της Honda πήρε τη νίκη στο 45ο Coca-Cola Suzuka 8 Hours Endurance με τους Takumi Takahashi, Teppei Nagoe και τον Γάλλο αναβάτη του MotoGP, Johann Zarco. Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη νίκη της Honda στο Suzuka 8 Hours και σηματοδοτεί την 30η νίκη της Honda στον ιαπωνικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 11.30 π.μ. (τοπική ώρα) υπό ιδιαίτερα ζεστές και πολύ υγρές συνθήκες, με τη θερμοκρασία στους 37ºC. Η ομάδα του HRC ξεκίνησε στην 3η θέση του grid με τον Takumi Takahashi. Ο έμπειρος Ιάπωνας αναβάτης έκανε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα και μετά από λίγο, ο Takahashi, ο οποίος ήταν στην τρίτη θέση, πέρασε στη δεύτερη θέση στον 10ο γύρο και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα του αγώνα στη στροφή 130R.

8hsuz24b.jpg

Γυρνώντας στα pits, ο Takahashi παρέδωσε το Honda CBR1000RR-R Fireblade SP στο Johann Zarco, ο οποίος μπήκε στην πίστα όντας ακόμα στην πρώτη θέση. Ο Zarco βελτίωσε το χρόνο του σε 2:07 και έπειτα άνοιξε μια διαφορά της τάξης των 20.808 δευτερολέπτων. Χάρη στον δυνατό ρυθμό του Γάλλου, όταν ο Tappei Nagoe πήρε σειρά στη σέλα του CBR1000RR-R, η ιαπωνική ομάδα εξακολουθούσε να προηγείται κατά έναν γύρο μετά από δύο ώρες αγώνα.

Τέλος, αν και επιβλήθηκε ποινή 40 δευτερολέπτων στην ομάδα του HRC λόγω παράβασης στο pitstop, η ιαπωνική ομάδα είχε αρκετό περιθώριο για να περάσει την καρό σημαία στην πρώτη θέση και να πάρει τη νίκη, με τις εργοστασιακές ομάδες της Yamaha και της Suzuki να συμπληρώνουν το βάθρο. Τον ταχύτερο γύρο σημείωσε το Ducati Panigale V4R της Ducati Team Kagayama που τερμάτισε στην 4η θέση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 11:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon