.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024 14:00

Τέλος ο Jorge Prado από τη Red Bull GASGAS Factory Racing

Ο Ισπανός παγκόσμιος πρωταθλητής MXGP φεύγει από τη GASGAS με άγνωστο προορισμό, ο οποίος ίσως να είναι υπερατλαντικός.

Με επίσημο δελτίο Τύπου της 22ης Οκτωβρίου 2024 η Red Bull GASGAS Factory Racing ανακοινώνει πως χωρίζουν οι δρόμοι της με τον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή ΜΧ Jorge Prado.

O 23χρονος από την ισπανική πόλη Lugo έγινε γνωστός για πρώτη φορά σε ηλικία μόλις 10 ετών όταν το 2011 κατέκτησε την κατηγορία 65 cc του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Junior MX, καθώς και το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα την ίδια χρονιά.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2015, το όνομά του ακούστηκε ακόμη πιο ηχηρά όταν κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΜΧ 125 cc, επιτυχία που του άνοιξε την πόρτα του MXGP στο οποίο εντάχθηκε το 2016 με την ΚΤΜ ξεκινώντας την πορεία του στο κορυφαίο επίπεδο και την κατηγορία ΜΧ2 (250 cc) του παγκοσμίου.

Στη δεύτερη μόλις χρονιά του ο Prado πήρε 3 νίκες και ανέβηκε άλλες δύο φορές στο βάθρο, προλογίζοντας την κατάκτηση της ΜΧ2 το 2018 με 12 νίκες σε 20 αγώνες, ενώ επανέλαβε το ίδιο κατόρθωμα το 2019 παίρνοντας 16 νίκες σε 18 αγώνες και ανεβαίνοντας στο βάθρο σε κάθε αγώνα που έτρεξε εκείνη τη χρονιά.

PRADO PODIUM MOTOCROSS GP 2 SPA 2024

Ήταν πια προφανές πως η ΜΧ2 δεν τον χωρούσε πια, έτσι από τη σεζόν του 2020 μεταπήδησε στη μεγάλη κατηγορία MXGP (450 cc) στην οποία βρήκε την απόλυτη επιτυχία κατακτώντας το παγκόσμιο πρωτάθλημα δύο συνεχόμενες χρονιές, 2023 και 2024.

Από το 2022 ο Prado είχε μετακινηθεί εσωτερικά στα κόκκινα της GASGAS, χαρίζοντάς της τους δύο τίτλους MXGP, 14 νίκες σε Grand Prix, 33 νίκες σε μεμονωμένα αγωνιστικά σκέλη αγώνων και συνολικά 42 βάθρα.

Αυτά φυσικά αποτελούν ένα μικρό υποσύνολο της ήδη γεμάτης αγωνιστικής του καριέρας που μετρά 49 νίκες σε Grand Prix, 94 νίκες σε σκέλη και 118 βάθρα σε MXGP και MX2.

PRADO MOTOCROSS GP 7 FRA 2024

Ο Pit Beirer, Διευθυντής Motorsports της ΚΤΜ δήλωσε σχετικά: “Ο Jorge ήταν μαζί μας από τα πρώτα του βήματα στο ΜΧ, ξεκινώντας από την απίστευτη νίκη του στο Junior ΜΧ 65 cc το 2011, όταν έγινε ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία. Τον είδαμε να μεγαλώνει από υποσχόμενος νεαρός σε τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής, εξασφαλίζοντας τους τίτλους MX2 και MXGP υπό την καθοδήγηση των Claudio και Davide de Carli σε μια πορεία που είναι το λιγότερο αξιοθαύμαστη. Η ακατάπαυστη αποφασιστικότητα και το φυσικό ταλέντο του ήταν πάντοτε ξεκάθαρα. Είμαστε πολύ περήφανοι που ήμασταν μέρος αυτής της πορείας από τα πρώιμα χρόνια ως την κατάκτηση της κορυφής του κόσμου.”

Ο επόμενος προορισμός του Prado δεν είναι επισήμως γνωστός, ωστόσο σύμφωνα με πολλά αμερικανικά δημοσιεύματα έχει ήδη υπογράψει με την Kawasaki για να περάσει τον Ατλαντικό Ωκεανό και να αγωνιστεί στο αμερικανικό πρωτάθλημα ΑΜΑ SuperCross.

Εφόσον η πληροφορία αυτή ευσταθεί, ο Prado θα συναντήσει εκεί έναν παλιό του γνώριμο και συνομήλικο, τον Γάλλο Tom Vialle που διέσχισε τον ωκεανό το 2023 έχοντας κατακτήσει δύο φορές (2020, 2022) την κατηγορία ΜΧ2 του παγκοσμίου πρωταθλήματος FIM.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024 14:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Kove - Ιστορική πρώτη νίκη στο WorldSSP300
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon