.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2024 18:27

Kove - Ιστορική πρώτη νίκη στο WorldSSP300

Η κινέζικη εταιρεία πανηγύρισε ένα σπουδαίο ορόσημο κατακτώντας την παρθενική της νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 300.

Στα λίγα χρόνια ζωής της η Kove Moto έχει πολλάκις επιδείξει περίσσιο θάρρος. Πρώτα έφτιαξε μια 100% made in china αγωνιστική 450 από λευκό χαρτί και την έτρεξε στο ράλι Ντακάρ τερματίζοντας και με τους δύο αναβάτες της και μάλιστα σε αξιοπρεπέστατες θέσεις.

Στη συνέχεια πήρε τη μικρή της supersport παραγωγής 321RR και την έριξε κατευθείαν στα βαθειά: WorldSSP300. Η πρώτη της χρονιά στο παγκόσμιο το 2023 ήταν μάλλον διερευνητική με μια μόνο μοτοσυκλέτα και αναβάτη τον Ισπανό Marc Garcia (#22), με τον οποίο έτρεξε όλη τη σεζόν τερματίζοντας στη 17η θέση της κατάταξης και με καλύτερο αποτέλεσμα μια 7η θέση στην Aragon.

kove wprldssp300 4

Φέτος ωστόσο επέστρεψε διπλάσια, έχοντας προσθέσει μιαν ακόμη μοτοσυκλέτα και έναν δεύτερο Ισπανό στο γκαράζ της. Ο Julio Garcia Gonzalez (#48) άφησε το σημάδι του με το καλημέρα, τερματίζοντας δεύτερος στο δεύτερο σκέλος του εναρκτήριου αγώνα της χρονιάς στην Catalunya, προλογίζοντας μια χρονιά που αποδείχθηκε αλματωδώς καλύτερη της πρώτης.

Σε οκτώ διπλούς (από δύο σκέλη έκαστος) αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα WorldSSP300 ο Gonzalez ανέβηκε πέντε φορές στο βάθρο, ενώ και ο Garcia βελτιώθηκε παίρνοντας δύο βάθρα. Κορυφαία στιγμή της Kove Racing είναι δίχως άλλο ο πιο πρόσφατος τελευταίος αγώνας της Jerez, όπου στο πρώτο σκέλος ο Gonzalez τερμάτισε δεύτερος, ενώ στο δεύτερο ανέβηκαν στο βάθρο και οι δύο αναβάτες της Kove με τον Gonzalez στο ψηλότερο σκαλί για την παρθενική νίκη της εταιρείας στο παγκόσμιο!

kove wprldssp300 1

Το κατόρθωμα της Kove έχει τεράστια σημασία αναλογιστούμε πως επιτεύχθηκε με μια δική τους μοτοσυκλέτα, εξελιγμένη για αγωνιστική χρήση με βάση το μοντέλο δρόμου που διαθέτει και μάλιστα απέναντι σε κορυφαίο ανταγωνισμό με άφθονη εμπειρία: Kawasaki Ninja 400, Yamaha R3, KTM RC390.

Έρχεται πίσω από μια ακόμη μεγάλη επιτυχία που φέρει το όνομα της CFMOTO, η οποία κατέκτησε τη Moto3 με τον David Alonso και έγινε η πρώτη Κινέζα παγκόσμια πρωταθλήτρια, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η μοτοσυκλέτα της είναι ουσιαστικά μια KTM RC250GP με γραφικά της CFMOTO.

kove wprldssp300 5

Εδώ η Kove επιχείρησε κάτι απείρως πιο δύσκολο και, μπορεί να μην πήρε πρωτάθλημα, αλλά η ανάπτυξή της από χρονιά σε χρονιά είναι εντυπωσιακή. Από μια χούφτα τερματισμούς σε μονοψήφιους βαθμούς το 2023, εξελίχθηκε σε τακτική επισκέπτρια του βάθρου μέσα σε λίγους μήνες με την πρώτη της νίκη ήδη στο σακούλι.

Κατά πώς φαίνεται, τα καλύτερα έρχονται για την Kove Moto.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2024 18:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Yamaha R9 WorldSSP - Παρουσιάστηκε η αγωνιστική του 2025
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon