.
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2024 07:43

Danilo Petrucci - Έγραψε ιστορία με νίκη σε WSBK, Dakar, MotoGP και όχι μόνο!

Ο Danilo Petrucci έγραψε ιστορία το Σάββατο στην πίστα της Cremona, καθώς έγινε ο πρώτος αναβάτης με νίκη σε αγώνες MotoGP, WorldSBK, STK1000, STK600, MotoAmerica και ειδική του Dakar.

Για την ακρίβεια, ο Petrucci κέρδισε τον 1ο - και τον 2ο - αγώνα του ιταλικού γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike MOTUL FIM, ξεκινώντας μάλιστα από την έκτη θέση λόγω ποινής τριών θέσεων για αργή οδήγηση κατά τη διάρκεια του Free Practice 2. Μέχρι τον 1ο γύρο, ήταν ήδη τέταρτος και ανέβηκε στις θέσεις του βάθρου αφού πέρασε τον Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha). Στη συνέχεια ο Petrucci προσπέρασε τον Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) και έβαλε στο στόχαστρο τον αρχηγό του αγώνα, Andrea Iannone (Team GoEleven), πήρε το προβάδισμα και διεύρυνε τη διαφορά του μετά από πτώση του Iannone.

Αυτή η νίκη χάραξε το όνομα του Petrucci στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως ο 18ος αναβάτης που κέρδισε τόσο στο MotoGP όσο και στο WorldSBK. Αναλογιζόμενος το αξιοσημείωτο ταξίδι του, ο Petrucci εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη νίκη του:

«Είναι απίστευτο! Είναι υπέροχο συναίσθημα γιατί ήταν πραγματικά απροσδόκητο μετά την χθεσινή ποινή. Δεν μπορούσα να το πιστέψω, αλλά όταν έβγαλα το κράνος, θα μπορούσα να πω ότι κέρδισα στο MotoGP, στο Dakar και τώρα επέστρεψα στους αγώνες και κέρδισα στο World Superbike. Είναι κάτι τόσο απροσδόκητο. Έχω σημειώσει όλα τα κουτάκια!»

Η νίκη του Petrucci είναι ακόμα πιο απίστευτη λαμβάνοντας υπόψη τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε νωρίτερα στη σεζόν. Τον Μάιο, υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς σε ατύχημα κατά τη διάρκεια προπόνησης σε πίστα motocross. Μετά από χειρουργική επέμβαση, ο Petrucci έχασε μόνο έναν γύρο στο Assen, όπου κέρδισε ο αντικαταστάτης του, Nicholas Spinelli. Ο Petrucci επέστρεψε στη δράση στο Misano, εξασφαλίζοντας την 6η θέση πριν εμφανιστεί ξανά στο βάθρο των Most, Portimao και Magny-Cours.

Αναλογιζόμενος την επιστροφή του, ο Danilo μίλησε με συγκίνηση για το ταξίδι του από τον τραυματισμό στη νίκη: «Απλώς φοβόμουν πως θα πεθάνω. Έκλεισα τα μάτια μου μέχρι να φτάσουμε στο ασθενοφόρο. Από εκείνη τη στιγμή είπα ότι αυτή ήταν η δεύτερη ευκαιρία μου. Σκέφτηκα το παρελθόν και ότι ίσως θα μπορούσα να είχα κάνει περισσότερα, αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι μπορώ ακόμα να πετύχω σπουδαία πράγματα. Τα αποτελέσματά μου άρχισαν να ανεβαίνουν και είναι η δεύτερη ευκαιρία μου».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Yamaha R7 Endurance Series - Εισαγωγή στην "αντοχή"
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon