.
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 20:14

Pedro Acosta - Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις για τις ενδοεπικοινωνίες στους αγώνες

Ο Pedro Acosta είναι ένας από τους αναβάτες που ήδη εναντιώνονται στην πιθανή εισαγωγή ενδοεπικοινωνίας εντός του κράνους.

Ο Ισπανός αναβάτης εξέφρασε τις ανησυχίες του όχι μόνο για τις συνέπειες του εν λόγω συστήματος στην απόδοση των αναβατών, αλλά και για την ασφάλεια σχετικά με το υλικό μέσα στο κράνος.

«Δεν πιστεύω τόσο πολύ σε αυτά τα πράγματα. Μου αρέσει να είμαι μόνος μου και να σκέφτομαι τα δικά μου! Επίσης, το κεφάλι μας κινείται συνεχώς και ακόμα κι αν μετακινήσεις απλώς γρήγορα ένα τηλέφωνο, μπορεί να χάσεις τη σύνδεση. Δεν μου αρέσει πολύ και δεν πιστεύω πραγματικά σε αυτό. Το δοκίμασα στο Qatar... Στο τέλος, αν είναι μέσα στο κράνος, μπορείς να πεις ό,τι θέλεις, αλλά αν κάτι αγγίζει το κεφάλι σου, αν συμβεί κάτι κακό θα υπάρχει το ερωτηματικό, ήταν… κάτι που υπήρχε στο κράνος; Επίσης, δεν πιστεύω στις κάμερες επάνω στις φόρμες. Αλλά ΟΚ, σπας κλείδα, βάζεις λάμα. Το κεφάλι είναι κάτι σημαντικό. Όταν βλέπω πώς είναι στη F1, είναι μόνο μέσα στο αυτί με ένα καλώδιο. Αλλά αυτό που προσπαθούσαμε έχει κάτι που δονείται πίσω από το αυτί και αγγίζει το κόκαλο».

Αναφερόμενος μάλιστα στον Aleix Espargaro, υπέρμαχο των ενδοεπικοινωνιών που βοηθά στην ανάπτυξη του συστήματος κατά τη διάρκεια της δοκιμής στο Misano, ο Acosta αστειεύτηκε λέγοντας: «Ναι, γιατί πάει σπίτι!». Εντωμεταξύ, ενάντιος στην ενδοεπικοινωνία είναι και ο Francesco Bagnaia οποίος είπε ότι θα προτιμούσε να πληρώνει πρόστιμο κάθε εβδομάδα «όπως ο Michael Jordan» παρά να φοράει ασύρματο.

Ωστόσο, ενώ η αμφίδρομη επικοινωνία παραμένει αμφιλεγόμενη, οι περισσότεροι αναβάτες υποστηρίζουν την ιδέα ενός μονόδρομου συστήματος μεταξύ της αγωνιστικής διεύθυνσης και των αναβατών για επείγοντα μηνύματα ασφαλείας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 21:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon