.
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 08:35

Andrea Dovizioso - Προσεχώς full time αναβάτης εξέλιξης της Yamaha

Ο διευθυντής της ομάδας Monster Yamaha, Massimo Meregalli, αποκάλυψε ότι η επόμενη δοκιμή MotoGP του Andrea Dovizioso έχει οριστεί για τη Jerez τον Νοέμβριο.

Αν υποθέσουμε ότι ο Cal Crutchlow εξακολουθεί να μην είναι σε θέση να οδηγήσει, αυτή θα μπορούσε να είναι η τρίτη δοκιμή του Dovizioso της χρονιάς πάνω στο M1. Ο Dovi, τρεις φορές παρολίγο Πρωταθλητής με τη Ducati, επέστρεψε στο MotoGP κατά τη διάρκεια μιας «μυστικής» δοκιμής στο Mugello πριν λάβει μέρος σε μια ιδιωτική δοκιμή - μαζί με τους Fabio Quartararo και Alex Rins - στο Misano τον περασμένο μήνα.

«Ήμασταν τυχεροί που μπορέσαμε να πείσουμε τον Dovi να μας βοηθήσει, γιατί δυστυχώς ο Cal Crutchlow δεν είναι σε φόρμα και εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσαμε να κάνουμε καμία δοκιμή με την ομάδα δοκιμών», δήλωσε στο MotoGP.com ο διευθυντής της ομάδας Monster Yamaha, Massimo Meregalli. «Έχουμε λοιπόν ένα είδος μυστικής δοκιμής στο Mugello με τον Dovizioso και το τεστ πήγε καλά. «Τότε το τεστ που κάναμε εδώ στο Misano ήταν καλό, θετικό. Δούλεψε πολύ καλά.

Προχώρησε πραγματικά το project. Είναι πολύ αναλυτικός. Φαίνεται λίγο περισσότερο μηχανικός παρά αναβάτης! Οπότε η πρώτη εντύπωση ήταν πολύ, πολύ καλή. Τώρα έχουμε προγραμματίσει άλλη μια δοκιμή στη Jerez το Νοέμβριο, όπου αν ο Cal δεν μπορεί να οδηγήσει - και θα είναι πολύ απίθανο να μπορέσει - ζητήσαμε ήδη από το Dovi να συμμετάσχει».

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως ο Crutchlow υπέστη επιπλοκές μετά από «μια επέμβαση για την αντιμετώπιση του πόνου στο δεξί χέρι» που τον απέκλεισε όχι μόνο από τα καθήκοντα δοκιμών αλλά και τις wildcard συμμετοχές του στο Mugello και στο Silverstone. Ο Dovizioso, ο οποίος υπέστη ένα σοβαρό ατύχημα σε προπόνηση motocross τον Απρίλιο, ήταν παρών στο paddock του MotoGP κατά τη διάρκεια του τοπικού Grand Prix του San Marino του περασμένου Σαββατοκύριακου στο Misano.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon