.
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 08:23

MotoGP - Στοπ στην εξέλιξη των κινητήρων μέχρι το 2027

Από το 2027 θα έρθουν στο MotoGP νέοι κινητήρες 850κ.εκ. και μέχρι τότε, η ανάπτυξη των σημερινών κινητήρων αναμένεται να παγώσει.

Σύμφωνα με το Motorsport.com, το μέτρο θα επικυρωθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Grand Prix, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από το GP της Emilia Romagna που είναι προγραμματισμένο για τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Εικάζεται δε, ότι η Yamaha βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης κινητήρα V4 που θα εισαχθεί σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς. Αυτό το πιθανό πάγωμα δεν θα επηρεάσει τον κατασκευαστή από την Iwata, τουλάχιστον προς το παρόν.

Οι κατασκευαστές με το υψηλότερο επίπεδο παραχωρήσεων ανάπτυξης, δηλαδή η Honda και η Yamaha, θα εξαιρούνται από το "πάγωμα", ενώ λόγοι ασφαλείας μποούν επίσης να δικαιολογούν εξαιρέσεις. Ο κανόνας στοχεύει να περιορίσει τα έξοδα των κατασκευαστών τα τελευταία δύο χρόνια της τρέχουσας γενιάς κινητήρων, επιτρέποντάς τους να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη των μελλοντικών κινητήρων των 850 κυβικών, η οποία είναι δαπανηρή, όπως και η ανάπτυξη νέων μοτοσυκλετών για το 2027 που θα χάσουν αρκετά αεροδυναμικά στοιχεία και βοηθήματα, όπως τις συσκευές χαμηλώματος.

Τέλος, λόγω του... παγώματος, αναμένεται ότι η έγκριση του κινητήρα για το 2025 θα είναι αργότερα από το συνηθισμένο, πιθανότατα λίγο πριν από την έναρξη της σεζόν που έχει προγραμματιστεί για τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου στην Ταϊλάνδη.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon