.
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 19:03

Valentino Rossi εναντίον Marc Marquez εις τους αιώνες των αιώνων

O Valentino Rossi δε θάβει το τσεκούρι του πολέμου με το Marc Marquez, όπως φάνηκε σε συνέντευξη που έδωσε στο «Mig Babol», ένα podcast που φιλοξενήθηκε από τον πρώην αναβάτη της Moto3 και φίλο του, Andre Migno.

Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που ο Valentino Rossi κρέμασε τη φόρμα για την αγωνιστική του μοτοσυκλέτα. Πλέον, μπορεί να τρέχει με 4 τροχούς, ωστόσο ποτέ δεν ξεχνά το περιβόητο περιστατικό του με το Marc Marquez κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου MotoGP της Μαλαισίας 2015 που συνεχίζει να είναι αναμφισβήτητα το πιο αμφιλεγόμενο και διχαστικό. Ένα συμβάν που έμελλε να ωφελήσει τον Jorge Lorenzo.

Aς δούμε τι είπε μεταξύ άλλων ο Rossi στο εν λόγω podcast.

«Στη Μαλαισία, πήγα εναντίον του στη συνέντευξη Τύπου γιατί ήθελα να προσπαθήσω να τον ατιμάσω, να πω σε όλους τι έκανε, ώστε, ίσως, να το αφήσει. Επιπλέον, επειδή δεν είχε πλέον καμία σχέση με αυτό, ο Lorenzo και εγώ παίζαμε για τον παγκόσμιο τίτλο. Αν παλεύεις για τον τίτλο, ίσως καταλαβαίνεις. Αν όμως δεν έχετε καμία σχέση μεταξύ σας, δεν είσαι καν teammate ενός από τους δύο, πρέπει να έχεις σεβασμό για να μην σπάς τα "νεύρα" των άλλων. Απλώς πρέπει να κάνεις τον αγώνα σου, να προσπαθήσεις να κερδίσεις και αυτό είναι. Ποιος σε αναγκάζει να κάνεις κάτι τέτοιο; Αλλά στη Sepang με πλήγωσε και με ενόχλησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Προσπάθησε να με κάνει να πέσω τρεις ή τέσσερις φορές και, ευτυχώς, δεν έπεσα. Πλησίασα πολύ κοντά του και τον κοίταξα για να του πω "Φτάνει, τι κάνεις;" Μόνο τότε αγγίξαμε δεν ήθελα να τον ρίξω, αλλά έπεσε. Με έκανε να χάσω το πρωτάθλημα, επίσης γιατί μετά με έκαναν να ξεκινήσω τελευταίος στη Valencia. Μετά τον αγώνα, με κάλεσαν από την αγωνιστική διεύθυνση. Ήμουν με τον Massimo Meregalli από τη Yamaha και ο Marquez ήταν με τον μάνατζέρ του Emilio Alzamora.

Ο Alzamora άρχισε να με προσβάλλει, τον ρώτησα γιατί ήταν εκεί αν δεν ήταν από τη Honda. Έγινε ένας μικροκαυγάς και στο τέλος, ο Mike Webb (διευθυντής αγώνα) ανακοίνωσε ότι θα ξεκινούσα τελευταίος στη Valencia, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο MotoGP. Σύμφωνα με τους κανόνες, θα έπρεπε να είχα κάνει μια διέλευση στη Sepang. Αντί για τρίτος θα είχα τερματίσει πέμπτος. Αν νόμιζαν ότι είχα ρίξει τον Marquez επίτηδες, θα έπρεπε να με είχαν αναγκάσει να το κάνω, αλλά δεν το έκαναν και με ανάγκασαν να ξεκινήσω από την τελευταία θέση στη Valencia. Μου έκοψαν τα πόδια και έχασα το πρωτάθλημα. Ο Marquez ήταν εκεί με το κεφάλι κάτω. Του είπα ότι θα το συνέχιζε αυτό σε όλη του την καριέρα, γιατί είναι αηδιαστικό για το άθλημα να κάνει κάποιον άλλον να χάσει. Τη στιγμή που ο Mike Webb είπε ότι έπρεπε να ξεκινήσω τελευταίος στη Valencia, το αίμα μου πάγωσε γιατί ήξερα ότι είχα χάσει τον τίτλο. Αλλά η πρώτη μου αντίδραση ήταν να κοιτάξω τον Marquez, ο οποίος σήκωσε το βλέμμα και κοίταξε τον Alzamora σαν να έλεγε: «Τα καταφέραμε».

Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε πως έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια, αλλά ο Valentino δεν έχει αλλάξει γνώμη για τον Marc. «Ο Marquez είναι πρωταθλητής και ήταν πάντα πολύ επιθετικός, αλλά το 2015 πέρασε τα όρια. Τόσοι πολλοί αναβάτες είναι στα όρια του βρώμικου, αλλά ποτέ κανένας αναβάτης παγκόσμιας κλάσης δεν πολέμησε σε έναν αγώνα για να κάνει έναν άλλο αναβάτη να χάσει, αυτό είναι. Αυτό που σηματοδοτεί τη γραμμή ποτέ δεν ήταν τόσο βρώμικο», κατέληξε.

Για τα δικά σας συμπεράσματα, μπορείτε να παρακολούθησετε το podcast παρακάτω.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon