.
Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2024 19:23

Pertamina Enduro VR46 - Εργοστασιακή υποστήριξη της Ducati από το 2025

Η Pertamina Enduro VR46 θα διαδεχθεί την Pramac ως την «υποστηριζόμενη από το εργοστάσιο» ομάδα MotoGP της Ducati από το 2025.

Η εν λόγω πολυετής συμφωνία σημαίνει ότι η ομάδα του Valentino Rossi θα λάβει «μια εργοστασιακών προδιαγραφών Desmosedici και θα απολαύσει πλήρη τεχνική και αθλητική υποστήριξη από τον κατασκευαστή με έδρα το Borgo Panigale». Εντωμεταξύ, η VR46 δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει κανέναν αναβάτη, ο διευθυντής της ομάδας της Ducati όμως, Davide Tardozzi, δήλωσε σε τηλεοπτικά δίκτυα ότι ο Fabio di Giannantonio θα λάβει την εργοστασιακή GP25 τον επόμενο χρόνο, με το Franco Morbidelli να μετακομίζει από την Pramac για να γίνει ο team mate του πάνω σε μια GP24, στη θέση του Marco Bezzecchi (ο οποίος με τη σειρά του το 2025 εντάσσεται στην Aprilia). Αυτό σημαίνει επίσης ότι ο rookie, Fermin Aldeguer, θα τοποθετηθεί δίπλα στον Alex Marquez στη Gresini, ολοκληρώνοντας τη μειωμένη σύνθεση έξι πια αναβατών της Ducati.

Alessio Salucci, διευθυντής της ομάδας VR46 : «Μπορώ με υπερηφάνεια να ανακοινώσω ότι από την επόμενη χρονιά η ομάδα VR46 θα είναι η εργοστασιακά υποστηριζόμενη ομάδα της Ducati στο MotoGP. Θα είμαστε στην πίστα με μια επίσημη μοτοσυκλέτα του 2025 και μια GP24. Αν το έλεγαν πριν μερικά χρόνια, δεν θα το πίστευα. Είναι μια πραγματικά σημαντική στιγμή για ολόκληρο το γκρουπ. Το να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα μέσα σε μόλις τρία χρόνια με μια νέα ομάδα, με τόσα πολλά παιδιά μαζί μας από τη Moto3, είναι κάτι το εξαιρετικό.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στην Ομάδα, τους συνεργάτες, τη Ducati και τον Gigi Dall'Igna που πίστεψαν σε αυτό το project και κατάφεραν σήμερα να το βελτιώσουν όπως του αξίζει. Έχουμε μπροστά μας απαιτητικά χρόνια, γεμάτα προκλήσεις, αλλά ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε τον εαυτό μας και να προσπαθήσουμε να πετύχουμε φιλόδοξα αποτελέσματα».

Gigi Dall’Igna, Γενικός Διευθυντής του Ducati Corse : «Από την πρώτη μέρα, η VR46 Racing Team έδειξε την ικανότητά της να λειτουργεί σε τέλεια αρμονία με τη Ducati και τα τελευταία χρόνια πετύχαμε σημαντικά αποτελέσματα μαζί. Είμαστε χαρούμενοι επομένως που μπορούμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τη σχέση μας, παρέχοντας στην ομάδα με έδρα το Pesaro πλήρη εργοστασιακή υποστήριξη από την επόμενη σεζόν. Είμαι σίγουρος ότι μαζί μπορούμε να πετύχουμε άλλους σημαντικούς στόχους! Για άλλη μια φορά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Valentino, τον Uccio, τον Pablo και όλους τους ανθρώπους που εργάζονται με την ομάδα με μεγάλο πάθος και αφοσίωση».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon