.
Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024 21:10

MotoGP - Επιστρέφει το Grand Prix της Ινδίας

Με νέα συμφωνία που υπογράφηκε απευθείας με την κυβέρνηση της ινδικής περιοχής Uttar Pradesh, το MotoGP θα επιστρέψει στο Buddh International Circuit για τα επόμενα τρία χρόνια

Η εν λόγω συμφωνία επιβεβαιώνει ότι το Ινδικό grand prix θα είναι στο αγωνιστικό ημερολόγιο από το 2025 έως το 2027, με τη διοργάνωση να συνεχίζει να διεξάγεται στο Buddh International Circuit, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο ημερολόγιο του MotoGP το 2023. Με πληθυσμό πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους και περισσότερες από 200 εκατομμύρια μοτοσυκλέτες στους δρόμους της, η Ινδία αποτελεί βασική παγκόσμια αγορά για το MotoG, τους κατασκευαστές και πολλούς από τους συνεργάτες του αθλήματος. Η μετακίνηση με δύο τροχούς αντιπροσωπεύει σχεδόν το 75% του συνολικού αριθμού των οχημάτων που χρησιμοποιούνται καθημερινά. Η Ινδία έχει επίσης ένα φανατικό κοινό για το MotoGP, με περισσότερους από 100.000 θαυμαστές να προσέρχονται στην πίστα όταν έγινε αγώνας στη χώρα για πρώτη φορά.

Manoj Kumar Singh, Γενικός Γραμματέας και Επίτροπος Βιομηχανικής Ανάπτυξης : «Η μεταφορά του MotoGP στο Uttar Pradesh όχι μόνο ανυψώνει την κατάστασή μας στην παγκόσμια αθλητική σκηνή, αλλά καταλύει επίσης σημαντικά την οικονομική ανάπτυξη σε όλο τον τουρισμό, τη φιλοξενία και τους σχετικούς τομείς. Αυτή η εκδήλωση θα μαγνητίσει τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας την αξία του Uttar Pradesh στη φιλοξενία αθλητικών εκδρομών παγκόσμιας κλάσης».

Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports : «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε αυτή τη νέα συμφωνία που έγινε απευθείας με την κυβέρνηση του Uttar Pradesh. Το εναρκτήριο Grand Prix της Ινδίας ήταν μια βασική επιτυχία και έφερε τεράστια αξία τόσο στο MotoGP, όσο και στην φιλοξενούσα περιοχή μας στο UP, επομένως είναι φανταστικό που μπορούμε να συνεχίσουμε να το χτίζουμε μαζί στο μέλλον. Η Ινδία είναι μια βασική αγορά για το MotoGP, με ένα υγιές, καθιερωμένο κοινό για τους αγώνες και γνωρίζουμε ότι μπορούμε να το αυξήσουμε εκθετικά. Υπάρχουν επίσης εκατοντάδες εκατομμύρια δίτροχα οχήματα που χρησιμοποιούνται σε όλη τη χώρα καθημερινά, γεγονός που το καθιστά ζωτικής σημασίας για τους κατασκευαστές και για το ίδιο το άθλημα χάρη στη θέση του MotoGP ως η κορυφή των δύο τροχών. Είμαστε πολύ περήφανοι που συνεργαζόμαστε απευθείας με την κυβέρνηση του Uttar Pradesh για να φέρουμε το MotoGP πίσω στην Ινδία και στο UP και στο Buddh International Circuit για τις επόμενες τρεις σεζόν».

Πηγή: motogp.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon