.
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 08:41

Lin Jarvis - Bagnaia και Marquez όπως... Lorenzo και Rossi

Ο Lin Jarvis βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα της σχέσης Rossi-Lorenzo, προμηνύοντας τι μπορεί να συμβεί του χρόνου στη Ducati.

Για να τα πάρουμε από την αρχή όμως, ο συνδυασμός της Yamaha με το Valentino Rossi και τον Jorge Lorenzo προκάλεσε τριβή σε όλη την ομάδα και οδήγησε σε «έναν τοίχο» που χώριζε το γκαράζ για να διαχωρίζονται τα δεδομένα. Την επόμενη σεζόν, η Ducati θα φέρει τον Marc Marquez στο πλευρό του Pecco Bagnaia σε μια νέα συνεργασία που θεωρείται ήδη... εύφλεκτη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Yamaha, Lin Jarvis, ενθυμούμενος το δικό του δύσκολο έργο να εξισορροπήσει τις ανάγκες του Rossi και του Lorenzo, έδωσε προκαταβολικά συμβουλές στη Ducati.

«Υπάρχουν πολλοί πολύ απαιτητικοί άνθρωποι, πολλοί μεγάλοι εγωισμοί σε αυτό το πρωτάθλημα Αλλά το χρειάζεσαι για να γίνεις παγκόσμιος πρωταθλητής. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν με το Vale και τον Jorge μαζί και η διαίρεση στο pit box. Αλλά ήταν η πιο νικηφόρα στιγμή μας. Κερδίσαμε πολλαπλά πρωταθλήματα. Στο τέλος της ημέρας, πάντα διάλεγα δύο απαιτητικούς αναβάτες από δύο εύκολους αναβάτες.»

Η Yamaha κέρδισε τους τίτλους MotoGP τρία συνεχόμενα χρόνια από το 2008-2010 μέσω των Rossi και Lorenzo. Ο Lorenzo κέρδισε αργότερα τον τίτλο του 2015 όταν ο Rossi είχε επιστρέψει στη Yamaha από την Ducati και πέρασε τη χρονιά σε μια έντονη μάχη με το Marquez της επί Honda εποχής.

Ο Bagnaia και ο Marquez έχουν οκτώ συνδυασμένα πρωταθλήματα ση μεγάλη κατηγορία και αμφότεροι παραμένουν στο κυνήγι του φετινού τίτλου μαζί με τον Jorge Martin. Το αφεντικό της Yamaha, εντωμεταξύ, έκλεισε τις δηλώσεις του στο TNT Sports λέγοντας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που παρακολουθώ ως θεατής. Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση. Δεν έχουν ιδέα πώς μπορεί να εξελιχθεί...»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 09:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon