.
Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024 21:28

Enea Bastianini - Δήλωσε την έκπληξη του για την εμπιστοσύνη της Ducati στο Marc Marquez

Ο Enea Bastianini ομολόγησε την έκπληξή του για το χρίσμα διαδοχής του στο Marc Marquez.

Η Ducati αποφάσισε ότι ο Marquez θα μεταβει από τη Gresini στην επίσημη ομάδα τo 2025,  υπερισχύοντας και του Jorge Martin της Pramac. Ο Bastianini εντωμεταξύ, πίστευε ότι βρισκόταν σε ευθεία μάχη με το Martin.

«Δεν το περίμενα, δεν φανταζόμουν αυτή την επιλογή. Νόμιζα ότι ήταν περισσότερο ένας «εσωτερικός» αγώνας μεταξύ εμένα και του Martin»», ​​δήλωσε ο Bastianini στο Sky Italia. Με τη σειρά του, ο Martin, ο οποίος αρχικά φαινόταν πιο πιθανός για να προωθηθεί στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati, έχει υπογράψει στην Aprilia για το 2025. Ο Bastianini, που αντικαταστάθηκε από το Marquez, θα είναι για το 2025 αναβάτης της Tech3 KTM που πρόκειται να ενισχυθεί από την πλήρη εργοστασιακή υποστήριξη.

Στο τραπέζι του Ιταλού εντωμεταξύ ήταν και η Aprilia: «Με δελέασε επίσης η επιλογή της Aprilia. Αλλά στο τέλος επέλεξα να επιστρέψω στον πρώην επικεφαλής του πληρώματος μου με μια μοτοσυκλέτα που ήταν επίσης πολύ ανταγωνιστική».

Ο λόγος για τον Alberto Giribuola που θα περιμένει τον Bastianini στο γκαράζ της KTM: «Ναι, δεν θα χρειαστεί να ξεκινήσουμε από το μηδέν, επειδή γνωριζόμαστε καλά και νομίζω ότι αυτό μπορεί να έχει μια προστιθέμενη αξία».

Αλλά ο Bastianini πρέπει να παλέψει μιας και θα απομακρυνθεί από την καλύτερη και πιο πολυπόθητη μοτοσυκλέτα στο MotoGP, λέγοντας για τη μετάβαση στην ΚΤΜ: «Θα ξεκινήσω χωρίς πολλές προσδοκίες, αλλά θα προσπαθήσω να δουλέψω σκληρά στις δοκιμές για να είμαι στην κορυφή το συντομότερο δυνατό. Νομίζω ότι ο Marc και ο Pecco είναι δύο πολύ έξυπνοι άνθρωποι και θα ξέρουν πώς να συνυπάρχουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon