.
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 08:31

Aleix Espargaro - Αναβάτης εξέλιξης της Honda από το 2025

Ο Aleix Espargaro θα είναι -επίσημα πλέον- ο εργοστασιακός αναβάτης της Honda από το 2025 και έπειτα.

Μέχρι να κάνει τον τελευταίο γύρο του με το RS-GP στη Valencia, ο Espargaro θα έχει περάσει οκτώ σεζόν στην Aprilia, έχοντας συμβάλλει στο να προχωρήσει από το πίσω, στο μπροστινό μέρος του grid. Αυτό περιλαμβάνει τις τρεις πρώτες νίκες της Aprilia στο MotoGP και δύο ακόμη νίκες στα Sprint, μαζί με έντεκα βάθρα μέχρι σήμερα και περνώντας και από την κορυφή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022. Κουβαλώντας περήφανα το ψευδώνυμο Captain - το οποίο έκανε πρόσφατα τατουάζ στο χέρι του - ήταν έκπληξη το γεγονός ότι ο Espargaro δεν ήθελε να παίξει τον ρόλο του αναβάτη εξέλιξης για το εργοστάσιο από το Noale. Αντίθετα, ξεκινά μια νέα πρόκληση στο HRC.

Aleix Espargaro - «Είναι μια πραγματικά καλή ευκαιρία και είναι πραγματικά τιμή μου που γίνομαι μέλος του HRC. Μίλησα με την ιαπωνική διοίκηση και πραγματικά με πιστεύουν και με εμπιστεύονται και αυτό με έκανε να αποφασίσω να πάω. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω το επίπεδο της μοτοσυκλέτας τεχνικά, κάτι που έκανα με την Aprilia, αλλά θα είμαι και ομαδικός παίκτης, προσπαθώντας να δουλέψω με τους αναβάτες, να είμαι στο γκαράζ, να φέρω τη διάθεση που βοήθησα να δημιουργηθεί σε αυτές τις οκτώ σεζόν με την Aprilia. Το χρειάζονται πραγματικά και αυτό. Δεν είναι μόνο τεχνικό αλλά και από αυτή την πλευρά. Θα προσπαθήσω.»

Τελευταία στη βαθμολογία κατασκευαστών τις δύο τελευταίες σεζόν, η Honda δεν έχει κερδίσει σε αγώνα MotoGP πέρα από τη νίκη του Alex Rins στο COTA 2023. Η νίκη φαίνεται πιο μακριά από ποτέ αυτή τη στιγμή με τον κορυφαίο αναβάτη RC213V, τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2020, Joan Mir, μόλις 18ο στην κατάταξη με καλύτερο τερματισμό σε αγώνα Κυριακής στη 12η θέση.

«Τους λείπουν τα πάντα. Φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι για μια ομάδα όπως το HRC, που κέρδιζε τα πάντα και τώρα τερματίζει εκτός βαθμών. Αυτό είναι ένα σοκ, συναισθηματικά. Για παράδειγμα, ο Joan Mir είναι παγκόσμιος πρωταθλητής και τώρα δεν μπορεί να τελειώσει αγώνες. Η δουλειά μου τελείωσε στην Aprilia… Έκανα ό,τι μπορούσα. Δούλεψα πολύ, πολύ σκληρά για οκτώ σεζόν για να τη βάλω στην κορυφή και νομίζω ότι η δουλειά μου τελείωσε. Έχουν έναν καλό δοκιμαστή με τον Savadori, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά. Είναι καλό κίνητρο και μια καλή ευκαιρία για μένα να ενταχθώ στο HRC. Δεν είναι στην καλύτερη στιγμή, αυτό είναι σίγουρο, οπότε αν μπορώ να τους βοηθήσω να επιστρέψουν στην κορυφή θα είναι φανταστικό. Νομίζω ότι καταλαβαίνουν πραγματικά ότι πρέπει να αλλάξουν. Με εμπιστεύονται και η ευκαιρία που μου έδωσαν είναι φανταστική. Δεν χρειάζεται να το πω, αλλά η Honda είναι η μεγαλύτερη μάρκα σε αυτό το paddock, οπότε πρέπει να είναι στην κορυφή παλεύοντας για νίκες». - συμπλήρωσε ο Aleix.

Τέλος, ο Espargaro επιβεβαίωσε ότι έχει υπογράψει για να δοκιμάσει το RC213V, μαζί με τον Stefan Bradl, αλλά και να αγωνιστεί και ως wildcard συμμετοχή.

«Ναι, υπάρχει σχεδιασμός για μπαλαντέρ στο συμβόλαιο, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα αυτή τη στιγμή». Δεν θα αγωνιστώ χωρίς πρόβλημα, νομίζω ότι έχω αποδείξει ότι είμαι ακόμα γρήγορος, ακόμα κι αν είμαι 34. Έχω ακόμα 4-5 χρόνια όπου θα είμαι πολύ γρήγορος όσον αφορά την ταχύτητα, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι ο Joan και ο Luca, οπότε θα προσπαθήσω να τους βοηθήσω.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 08:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon