.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 14:05

Joan Mir – Έκλεισε με την Suzuki για το 2019

 

Από την Moto3 στα MotoGP, μέσα σε τρία χρόνια

Ο ισπανός αναβάτης 21 ετών Joan Mir, κάτοχος του τίτλου στην Moto3 κατηγορία το 2017 και νυν αγωνιζόμενος στα Moto2 με την ομάδα της Kalex, έκλεισε διετές συμβόλαιο με την Suzuki και από το 2019, θα είναι μαζί με τον Alex Rins, οι επίσημοι αναβάτες της Team Suzuki Ecstar στα MotoGP.

Ο Mir, ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα το 2013, με την συμμετοχή του στο Red Bull MotoGP Rookies Cup, όπου και αγωνίστηκε για δυο σεζόν, τερματίζοντας δεύτερος το 2014, έχοντας σημειώσει τρεις νίκες.

Το 2015, μεταπήδησε στην CEV Moto3 Junior κατηγορία, κάνοντας ένα πολύ εντυπωσιακό ξεκίνημα, με τέσσερις νίκες σε έξι αγώνες, χωρίς όμως να έχει διάρκεια και συνέχει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, στο οποίο τερμάτισε τέταρτος.

Την επόμενη χρονιά (2016), o Mir συμμετέχει στην Moto3 κατηγορία, με την ομάδα Leopard Racing. Ο απολογισμός είναι μια νίκη, 3 βάθρα και μια Pole Position, με τον Mir να τερματίζει πέμπτος στο τέλος της σεζόν.

Το 2017 όμως ο Mir δεν χαρίζεται… κερδίζει 10 από τους 18 αγώνες και ανεβαίνει άλλες 13 φορές στο βάθρο, πετυχαίνοντας μια συγκομιδή 341 βαθμών, αρκετή για να στεφθεί πρωταθλητής, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Το ταλέντο του και η άμεση προσαρμοστικότητα του σε νέα δεδομένα, τράβηξαν όπως ήταν φυσικό το ενδιαφέρον πολλών ομάδων και έτσι στην τρέχουσα σεζόν, ο Mir αγωνίζεται με την Marc VDS και μια Kalex μοτοσυκλέτα, στην Moto2 κατηγορία, έχοντας μέχρι στιγμής πετύχει δύο τρίτες θέσεις σε Le Mans και Mugello, όντας πέμπτος στην βαθμολογική κατάταξη.

Από του χρόνου λοιπόν, αυτός ο ταλαντούχος και εντυπωσιακός αναβάτης, θα τρέχει για λογαριασμό της Suzuki, στην “μεγάλη” κατηγορία των αγώνων.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 14:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon