.
Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2024 06:37

MotoGP 2024 - Η ποινή και το παρασκήνιο της σύγκρουσης A.Marquez - Mir στο Motegi

Η σύγκρουση του Alex Marquez με τον Joan Mir στον εναρκτήριο γύρο του αγώνα στο Motegi, επέφερε στον πρώτο ποινή μεγάλου γύρου για το επερχόμενο GP της Αυστραλίας.

Ο Marquez ξεκίνησε τον αγώνα εμπλεκόμενος σε μάχη με τους Fabio di Giannantonio, Marco Bezzecchi και Fabio Quartararo για την ενδέκατη θέση, ωστόσο ένα λάθος του τον έριξε στη 15η θέση, ακριβώς πίσω από το Mir, ο οποίος κέρδισε έδαφος από τη 17η θέση εκκίνησης στο grid. Τότε ήταν που ο Marquez χτύπησε το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας του Mir στη στροφή 12 πέφτοντας ο ίδιος και αφήνοντας τη Ducati του σφηνωμένη στην ουρά της μοτοσυκλέτας του Mir, ο οποίος με τη σειρά του αφενός μεν βγήκε από την πίστα μιας και είχε πλέον.. δυο μοτοσυκλέτες, αναγκάστηκε δε να αποσυρθεί λόγω της ζημιάς, χτυπώντας το κράνος του με χειρονομίες α λα «τι σκ#ατά σκεφτόσουν» προς τον Alex Marquez καθώς αυτός έφευγε.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2020, ο οποίος επίσης σημείωσε πτώση στο Sprint του Σαββάτου, έχει εκφράσει στο παρελθόν απογοήτευση για την επιθετικότητα που έδειξαν ορισμένοι αναβάτες όταν αγωνίζονταν για δευτερεύουσες θέσεις, με τη στάση του Marquez εντωμεταξύ να προβάλει ως άδικη την ποινή του. Αφού ανακοίνωσαν μια ανασκόπηση του συμβάντος μετά τον αγώνα, οι αγωνοδίκες της FIM δήλωσαν ότι ο Marquez «οδήγησε με ανεύθυνο τρόπο προκαλώντας σύγκρουση, εμπλέκοντας τον αναβάτη #36 στη στροφή 12» και επέβαλαν ποινή Long Lap για τον επόμενο αγώνα του Grand Prix.

Μια συνοδευτική «εξήγηση ποινής» έγραφε:

«Σύμφωνα με τα Πρωτόκολλα Ποινών που εκδόθηκαν στις ομάδες, αυτή η ενέργεια θεωρήθηκε ότι ήταν περιστατικό τύπου MGP-CC4: Πρόκληση σύγκρουσης. Επαφή με άλλον αναβάτη με αποτέλεσμα άλλος αναβάτης να πέσει. Ως πρώτο παράπτωμα για τη σεζόν, η κατάλληλη ποινή σε αυτή την περίπτωση είναι ποινή σε μεγάλο γύρο».

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως το αυστραλιανό MotoGP στο Phillip Island πραγματοποιείται στις 18-20 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2024 07:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon