.
Κατηγορία TEXNIKA
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 13:42

CFMOTO – Ιδού οι ιδέες της για (πανεύκολη) ρύθμιση ύψους ανάρτησης μοτοσυκλέτας

Εμφανίστηκαν σχέδια από πολλαπλές πατέντες, μερικές από τις οποίες εντυπωσιάζουν με την απλότητα της εκτέλεσης τους.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, από τους πρώτους στην Ελλάδα σας μεταφέραμε την είδηση για νέες αναρτήσεις με ρυθμιζόμενο ύψος, στα σκαριά από την CFMOTO – Διαβάστε το άρθρο με ένα κλικ εδώ. Τώρα έχουμε στην διάθεση μας και αρκετά από τα τεχνικά σχέδια των πατεντών, για το πως θα γίνεται κάτι τέτοιο – όσον αφορά την πίσω ανάρτηση.

H CFMOTO κατέθεσε περισσότερα από ένα συστήματα για κατοχύρωση, από τα οποία το ένα είναι εξαιρετικά απλό αλλά και αποτελεσματικό. Χρησιμοποιεί ένα σύστημα ράβδου-πινιόν και έναν εξωτερικό χειροκίνητο ρυθμιστή, με τον οποίο ο αναβάτης θα αλλάζει την θέση έδρασης του αμορτισέρ στο ψαλίδι. Έτσι, η μοτοσυκλέτα θα ψηλώνει και θα χαμηλώνει εντός συγκεκριμένου ορίου, πανεύκολα και χωρίς την ανάγκη ηλεκτρονικών συστημάτων, για όσους δηλώνουν αλλεργικοί.

Ένα άλλο εκ των συστημάτων που δημοσιεύθηκαν, επιτρέπει αλλαγή της θέσης της άνω έδρασης του αμορτισέρ – ωστόσο αυτό απαιτεί εργαλεία και κεντρικό σταντ, για να γίνει από τον αναβάτη, ενώ η τελευταία ιδέα χρησιμοποιεί «πλάκες» μοχλικού με δύο διαφορετικές θέσεις.

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι προφανώς αλλάζοντας το ύψος της ανάρτησης, επηρεάζεις και την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στο δρόμο – δεν έχει να κάνει μόνο με το κατά πόσο πατάς κάτω! Ψηλότερο πίσω μέρος σημαίνει γρηγορότερη είσοδος στις στροφές και περισσότερο βάρος εμπρός, ενώ μικρότερο ύψος πίσω σημαίνει πιο προοδευτική συμπεριφορά και μεγαλύτερη σταθερότητα της μοτοσυκλέτας (Φυσικά, εντός ορίων όλα, καθώς οι ίδιες οι αναρτήσεις είναι συμβιβασμός). Η CFMOTO, προσεγγίζοντας την ιδέα απλά, παίζει ένα ακόμα χαρτί υπέρ των κινεζικών μοτοσυκλετών στο στερέωμα και μας κάνει να αναρωτιόμαστε, πότε και πώς θα δούμε αυτές τις ιδέες εφαρμοσμένες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 13:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon