.
Κατηγορία TEXNIKA
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 10:41

Kawasaki – Νέες πατέντες χωροταξίας για οχήματα υδρογόνου

Δεν σταματάει την εργασία της η μάρκα από το Akashi, μελετώντας ακόμα και ένα... scooter «τύπου PCX» με υδρογόνο!

Δεν πάει πολύς καιρός που η Kawasaki έκανε την επίσημη πρώτη παρουσίαση εν λειτουργία, της πρώτης μοτοσυκλέτας υδρογόνου της – Δείτε την ανάλογη είδηση με ένα κλικ εδώ. Τώρα, ακόμα περισσότερα σχέδια από πατέντες δημοσιεύονται, αποκαλύπτοντας περισσότερα για την δουλειά της μάρκας στο εκτεταμένο project της υδρογονοκίνησης.

Βασικός γρίφος σε κάθε πρότζεκτ υδρογονοκίνητου οχήματος, είναι η τοποθέτηση των δεξαμενών, οι οποίες πρέπει υποχρεωτικά να είναι κυλινδρικές σε σχήμα. Και αυτό, λόγω της τεράστιας πίεσης του υδρογόνου στο εσωτερικό τους, που δημιουργεί απαιτήσεις μορφής και δεν επιτρέπει στην δεξαμενή, να έχει π.χ. το σχήμα ενός ρεζερβουάρ βενζίνης. Στα σχέδια, βλέπουμε 3 προτάσεις οχήματος – σπορ μοτοσυκλέτα, scooter, τρίτροχο τύπου can-am – και την τοποθέτηση των δεξαμενών υδρογόνου σε καθένα από αυτά. Στην μοτοσυκλέτα σπορ, οι δεξαμενές βρίσκονται ψηλά και σχετικά μπροστά, στην θέση του «ρεζερβουάρ» καυσίμου, ενώ ο κινητήρας βρίσκεται οριζόντια τοποθετημένος, χαμηλά και σχετικά πίσω.

Για το scooter, η Kawasaki δείχνει τοποθέτηση της δεξαμενής μπροστά, παράλληλα με τον κατακόρυφο σωλήνα του πλαισίου, ενώ ομ κινητήρας τοποθετείται στην κλασική για scooter θέση, κεντρικά-πίσω. Τέλος, η πατέντα του τρίτροχου οχήματος δείχνει δύο μπουκάλες υδρογόνου στο εμπρός μέρος, ανάμεσα στους τροχούς.

Περισσότερα στοιχεία για τα πρότζεκτ δεν δημοσιεύονται προς το παρόν, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα μάθουμε εν καιρώ, με τις δύο μεγάλες εκθέσεις μοτοσυκλέτας εν όψει.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 10:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon