.
Κατηγορία TEXNIKA
Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2024 10:12

BMW – Κατέθεσε πατέντα για ηλεκτρόφρενα σε ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες

Στόχος της η κατάργηση του πίσω φρένου και μια αλλαγή φιλοσοφίας στο εμπρός.

Τα ηλεκτρόφρενα είναι μία διάταξη καθόλου άγνωστη στα οχήματα, ειδικά στα φορτηγά όπου είναι γνωστά και ως retarder, μεταξύ άλλων παρλόμοιων τεχνολογιών. Είναι διατάξεις πέδησης που δεν χρησιμοποιούν την τριβή, φέρνοντας μία σειρά πλεονεκτημάτων στο τραπέζι – κάτι που, από ότι φαίνεται, δεν άφησε αδιάφορη την BMW Motorrad. Με βάση πληροφορίες και σχέδια πατέντας που δημοσιεύθηκαν, η γερμανική εταιρεία μελετά και αυτή την μέθοδο, για τις μελλοντικές και ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Αρχικά, λόγω της ύπαρξης του ηλεκτροκινητήρα στον πίσω τροχό, μπορούμε να καταργήσουμε τελείως το πίσω φρένο. Και αυτό διότι το μοτέρ μπορεί εύκολα να λειτουργήσει και «αντίστροφα», ως γεννήτρια, ανακτώντας ενέργεια για την μπαταρία και επιβραδύνοντας την μοτοσυκλέτα. Όμως ξέρουμε ότι μόνο το εμπρός φρένο, μπορεί πραγματικά να ακινητοποιήσει μία μοτοσυκλέτα – και εδώ έρχεται το περιεχόμενο της πατέντας. Ουσιαστικά, μιλάμε για την χρήση ενός ηλεκτρομαγνήτη που θα δημιουργεί ρεύματα Eddy στον εμπρός δίσκο φρένου, γεννώντας μία δύναμη επιβράδυνσης χωρίς να απαιτείται τριβή -όπως συμβαίνει στα «συμβατικά» φρένα.

Τι πλεονεκτήματα φέρνει αυτό το σύστημα; Αρχικά, προοδευτικότερη επιβράδυνση με δυνατότητα πολύ ταχύτερης αντίδρασης, σε σχέση με ένα συμβατικό υδραυλικό σύστημα τριβής. Παράλληλα, όσο η θερμότητα από την δημιουργία ρευμάτων Eddy αποβάλλεται αποτελεσματικά, τα ηλεκτρόφρενα (όπως και οι άλλες μέθοδοι φρένων χωρίς τριβή π.χ. τα υδροδυναμικά φρένα) δεν υφίστανται το φαινόμενο του brake fade, δηλαδή την εξασθένηση ισχύος και την κόπωση λόγω παρατεταμένης χρήσης.

Ωστόσο, γίνεται σαφές από την πατέντα, ότι παράλληλα με τον νέο τύπο φρένου, θα υπάρχει ΚΑΙ συμβατικό φρένο τριβής, με τακάκια, πιθανότατα κάνοντας χρήση του ίδιου δίσκου. Και αυτό διότι τα ηλεκτρόφρενα δεν έχουν την δυνατότητα να ακινητοποιήσουν, τελικά, το όχημα στο οποίο χρησιμοποιούνται. Σε κάθε περίπτωση, όμως, με την χρήση του ηλεκτρικού φρένου, η φθορά του δίσκου και των υλικών τριβής θα μειώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Χρειαζόμαστε άραγε κάτι τέτοιο στις μοτοσυκλέτες, και δεν το ξέρουμε;...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2024 10:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon