.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024 11:02

KTM Group – Κι άλλες αλλαγές εν όψει οικονομικής δυστοκίας

Ξανά προσαρμόζει την στρατηγική της η Pierer Mobility, καθώς οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες παγκοσμίως συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα στις αγορές.

Όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, το Pierer Mobility Group αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες, που το έχουν αναγκάσει σε απολύσεις εργαζομένων αλλά και πλήρη αναθεώρηση των οικονομικών βιβλίων, λόγω της κατάρρευσης της κερδοφορίας της  - μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικότερα με ένα κλικ εδώ.

Τώρα, το Pierer Mobility Group ανακοινώνει κι άλλα νέα τα οποία δεν είναι καλά. Με τα πρώτα δεδομένα από το 2ο εξάμηνο του 2024 στα χέρια του, το γκρουπ ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι τζίρου και κερδών, αλλά και μείωσης χρεών και λειτουργικών εξόδων. Οι λόγοι, είναι η μείωση της δυναμικής της αγοράς στην Ευρώπη, η οικονομική κρίση στην Γερμανία, αλλά και η μείωση της αγοραστικής δύναμης στις ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη εταιρική επικοινωνία, «Tα διαθέσιμα στοιχεία ταξινόμησης για τη συνολική αγορά μοτοσυκλετών στις ΗΠΑ για την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2024 παρουσιάζουν πτώση 6,3%. Ο Σεπτέμβριος ήταν επίσης ο πιο αδύναμος μήνας από τον Ιανουάριο του 2024 με πτώση 14,6%, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να αναμένεται ταχεία ανάκαμψη. Στην Ευρώπη, τα δεδομένα για τη συνολική αγορά μοτοσικλετών από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2024 είναι στα επίπεδα του προηγούμενου έτους λόγω των αυξήσεων στην κατηγορία των χαμηλών τιμών. Ωστόσο, παρουσιάζουν επιβράδυνση της ορμής του»

Μία σημαντική απόφαση για το group, είναι αυτή της μείωσης του αριθμού μελών του διοικητικού συμβουλίου, από 6 σε 2. Πιο συγκεκριμένα, σε εκτελεστικές θέσεις παραμένουν μόνο οι Stefan Pierer (CEO – διευθύνων σύμβουλος) και Gottfried Newmeister (Co-CEO – Βοηθός διευθύνων σύμβουλος).

Εν τω μεταξύ, θα ενταθούν οι δράσεις για «ξεστοκάρισμα» στους τομείς μοτοσυκλέτας αλλά και ποδηλάτου, αλλά και η υποστήριξη της κεντρικής εταιρείας προς το δίκτυο αντιπροσώπων της, εν μέσω της συνεχιζόμενης δύσκολής συγκυρίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024 11:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Makan Ride to the South
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon