.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2024 09:42

Ρεπορτάζ – BMW R 1300 GS Adventure 2025 – Πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα

Η νέα μεγάλη Adventure της BMW, σίγουρα πιο διαφορετική από ποτέ στυλιστικά αλλά και πιο εξελιγμένη από ποτέ, μας παρουσιάστηκε στα πλαίσια μίας εκδήλωσης στο νέο κατάστημα BMW Σπανός Α.Ε.

Στο νέο κατάστημα BMW Σπανός Α.Ε. στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης 339, στον Αγ. Δημήτριο, μας έγινε εχθές η πρώτη παρουσίαση της νέας R 1300 GS Adventure 2025, σε πανελλαδικό επίπεδο. Για όσους τυχόν έχουν χάσει «επεισόδια», μπορείτε να διαβάσετε το ανάλογο άρθρο μας με ένα κλικ εδώ – συνοπτικά, μιλάμε για την πλέον εξελιγμένη και διαφορετική Adventure  από την BMW μέχρι τώρα και την πρώτη, που διατίθεται και με την επιλογή αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων – το σύστημα BMW ASA, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Η στιγμή της επίσημης αποκάλυψης του στο ελληνικό κοινό έφτασε και εχθές το απόγευμα, δεκάδες φίλοι της BMW και της μοτοσυκλέτας συνέρευσαν στην BMW Σπανός του Αγ. Δημητρίου, για να δουν από κοντά το μοντέλο. Για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε η μοναδική δυναμικότητα των μοντέλων GS και ως... μέσα διαφήμισης, αφού κινητά και κάμερες πήραν φωτιά και τα σχόλια που συλλέξαμε στις δημοσιεύσεις μας στα κοινωνικά δίκτυα, ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας.

Μετά την αποκάλυψη αλλά και λίγα λόγια από τον κ. Σπανό, οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να εξερευνήσουν από κοντά, 4 μοτοσυκλέτες 1300 GS Adventure, μία από τις οποίες «φορούσε» αξεσουάρ Option 719 και μία άλλη, ήταν έκδοσης Triple Black με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ASA.

Η διαφορετικότητα της εμφανισιακής ταυτότητας του R 1300 GS είναι, εννοείται, το θέμα που συζητήθηκε περισσότερο εχθές: Η μοτοσυκλέτα προκαλεί πόλωση και σε πρώτο επίπεδο, δεν αρέσει σε πολλούς. Από την άλλη, βλέποντας την από κοντά, είναι σίγουρα πιο κομψή και «ηπίων τόνων» από ότι οι φωτογραφίες αφήνουν να εννοηθεί, αλλά και μικρότερη σε μέγεθος από ότι νομίζαμε. Η κοσμοσυρροή δεν μας επέτρεψε να δούμε την μοτοσυκλέτα σε εκτεταμένο βαθμό – συνεχώς κάποιος ήθελε να βρίσκεται πάνω της-, αλλά εμείς ανεβήκαμε σε μία από τις μοτοσυκλέτες για να πάρουμε μία πρώτη ιδέα: και επιβεβαιώσαμε, ότι οι μηχανικοί της BMW κατέβαλαν προσπάθειες, ώστε να αισθάνεσαι την μοτοσυκλέτα μικρότερη από ότι είναι, ανάμεσα στα πόδια σου. Επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω σχολιασμό, για όταν θα την έχουμε στην διάθεση μας για την δοκιμή της.

H τιμή της R 1300 GS Adventure στην χώρα μας ξεκινά από τα 23.750 ευρώ, φυσικά στην βασικότερη των εκδόσεων η οποία είναι ελαφριά σε θέμα εξοπλισμού, σε σχέση με το τι μπορείς να βάλεις επάνω – το πιθανότερο, είναι ότι τα περισσότερα κομμάτια που θα πουληθούν, θα φλερτάρουν με τα 30.000 ευρώ.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2024 09:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon