.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 13:35

KTM – Αισιοδοξία για το μέλλον: «Θα αναστρέψουμε την κατάσταση μας»

Απαντήσεις για την κατάσταση της KTM και τις φήμες που την ήθελαν να κλείνει (!), δίνει ο διευθυντής πωλήσεων της μάρκας, Florian Kecht – Αναμένεται ομοβροντία μοντέλων στην EICMA.

Η KTM περνά μία ιδιαίτερα δύσκολη φάση καθώς, για πρώτη φορά στα τελευταία 15 χρόνια, βρίσκεται αντιμέτωπη με μείωση των πωλήσεων σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται, αλλά και «μελανά» οικονομικά αποτελέσματα. Όμως οι αποφάσεις για την ανάκαμψη φαίνεται ότι είναι ήδη στο τραπέζι, καθώς ο Florian Kecht, γενικός διευθυντής πωλήσεων της μάρκας, έκανε αρκετές διαφωτιστικές δηλώσεις.

Ο Kecht δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει την ευθύνη της KTM, λέγοντας: «Είναι γεγονός ότι δεν είναι εύκολοι καιροί για την εταιρεία, δεν μπορούμε να το κρύψουμε. Έχουνε πτώση σε όλους τους τομείς και σε όλα τα σήματα μας, έχουμε αποδώσει χειρότερα από άλλους, πήραμε λάθος αποφάσεις. (...) Ωστόσο αισθανόματε σίγουροι ότι έχουμε την δυνατότητα να αναστρέψουμε την κατάσταση. Τα προϊόντα μας παραμένουν εξαιρετικά, το ίδιο και η δύναμη των σημάτων μας και η αφοσίωση των ιδιοκτητών μας. Είναι μία δυσάρεστη κατάσταση, αλλά απόλυτα διαχειρίσιμη».

Ο Kecth εξηγεί στην συνέχεια, τι συνέβη πριν το τέλος του 2023: «Η στρατηγική μας του να βάλουμε την ανάπτυξη πάνω από όλα και με κάθε κόστος, έπρεπε να τελειώσει διότι δεν μας πήγαινε κάπου. Οπότε στις αρχές του 2024, παραγκωνίσαμε τον στόχο της ανάπτυξης πάση θυσία και ξεκινήσαμε ένα ταξίδι επιστροφής μας ως premium μάρκα, όπως ήμασταν πάντοτε.»

«Θα πρέπει να βρούμε την ισορροπία μεταξύ της παραγωγικής μας ικανότητας και της ζήτησης στην αγορά. Στην πραγματικότητα θα μειώσουμε την παραγωγή μοτοσυκλετών στην Αυστρία και αυτό για να σιγουρέψουμε ότι δεν θα υπάρχει υπερπροσφορά του προϊόντος, είτε σε KTM, είτε σε Husqvarna ή Gasgas

Ο Kecht επιπλέον αρνήθηκε τις φήμες ότι ολόκληρη η παραγωγή Off-Road μοτοσυκλετών μετακινείται στην Κίνα, λέγοντας: «Αναρωτιέμαι από που ξεκίνησε αυτή η φήμη. Δεν είναι κάτι νέο η παραγωγή στην Κίνα, δύο μοντέλα από περίπου 200 κατασκευάζονται στην Κίνα και αυτά είναι τα 790 Duke και 790 Adventure. Αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο ντρεπόμαστε, γιατί αυτές οι μοτοσυκλέτες δεν κατασκευάζονται από τον οποιονδήποτε, αλλά από την CFMOTO, έναν στρατηγικό συνεργάτη μας με τον οποίο συνεργαζόμαστε σε πολλά επίπεδα. (...) Είμαστε εδώ για να μείνουμε και η Κίνα έχει την θέση της, όπως πάντα είχε».

Ακόμα, ο Kecht είχε να δηλώσει και για τους αντιπροσώπους: «Είναι η ραχοκοκαλιά της επιχείρησης μας, δεν έχουμε σκοπό να υιοθετήσουμε μοντέλο απευθείας πωλήσεων, όπως κάποιοι ανταγωνιστές μας. Οι dealers περνάνε δύσκολα μαζί μας, με υπερβολικό στοκ και μείωση περιθωρίων, αλλά όπως τους στηρίζουμε στις καλές εποχές, έτσι θα κάνουμε και στις άσχημες. Ένα μεγάλο μέρος της ρευστότητας μας, συγκεκριμένα 78 εκατομμύρια ευρώ, διατίθενται για να εξασφαλίσουν την επιβίωση τους».  

Αξίζει κάπου εδώ να αναφέρουμε, ότι ο Kecht μας προετοιμάζει όχι μόνο για 1 η 2, αλλά... 22 νέα μοντέλα στην EICMA 2024 - Για να δούμε... 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 13:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon