.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 14:27

BMW Ιταλίας – Μία μέρα οδήγησης για αναβάτες με κινητική αναπηρία

Μία ιδιαίτερη εκδήλωση από την BMW Ιταλίας, με στόχο να προσφέρει την συγκίνηση της οδήγησης μοτοσυκλέτας σε ανθρώπους με αναπηρίες που δεν έχουν οδηγήσει, ή αναγκάστηκαν να σταματήσουν, να οδηγούν μοτοσυκλέτα.

Η BMW Motorrad και το BMW Group Ιταλίας διοργάνωσαν, στις 17 Σεπτεμβρίου, μία μέρα οδήγησης για μία ιδιαίτερη ομάδα ανθρώπων. Με το όνομα «Make Life an Inclusive Ride», η BMW υποδέχθηκε άτιομα με κινητικές αναπηρίες, που θέλουν να αισθανθούν για πρώτη φορά την αίσθηση της μοτοσυκλέτας, ή να οδηγήσουν ξανά δίκυκλο μετά από το γεγονός της αναπηρίας τους. Η εκδήλωση έγινε στις εγκαταστάσεις της πίστας Tazio Nuvolari στην Cervesina, όπου και 25 εθελοντές από το BMW Group Ιταλίας αλλά και ομάδες φίλων της μάρκας, έλαβαν μέρος στην διεξαγωγή της. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο οργανισμός Di.Di – Diversamente Disabili, του Emilio Malagoli, που υποστηρίζεται από την BMW Ιταλίας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, παραδόθηκαν οδηγικά σεμινάρια ειδικά σχεδιασμένα για άτομα με κινητικές αναπηρίες, τόσο με κανονικές μοτοσυκλέτες όσο και με pitbikes, για άτομα των οποίων η διάπλαση ή η κατάσταση δεν επιτρέπει την χρήση μεγαλύτερης μοτοσυκλέτας.  Στα πλαίσια της ίδιας εκδήλωσης, παραδόθηκαν μαθήματα και σε ανθρώπους πλήρους κινητικότητας, όσον αφορά την πρώτη επαφή στην μοτοσυκλέτα, αλλά και την πρώτη επαφή στην πίστα, χαλαρά και χωρίς ανταγωνιστικό πνεύμα. Μέσα από τις ειδικά τροποποιημένς μοτοσυκλέτες, η εμπειρία για τους συμμετέχοντες ήταν πάνω από όλα ασφαλής, χωρίς όμως να χάνεται η ουσία της αίσθησης της μοτοσυκλέτας. Μία όμορφη δράση που γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια στην Ιταλία, με την υποστήριξη της BMW και δεν θα ήταν καθόλου άσχημο, να επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 14:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon