.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2024 07:46

Ντ. Μπακογιάννη - «Κολωνάκια στο ΒΟΑΚ άμεσα»

 Η λύση στον πολύπαθο ΒΟΑΚ είναι τα... κολωνάκια, ειδικά σε έξι ματωμένα σημεία και ειδικά στο τμήμα Χανιά – Κίσσαμος, όπως είπε σε συνέντευξη της η Ντόρα Μπακογιάννη.

Πιο στγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της περασμένης Παρασκευής, 30/8, στο Zarpa Radio 89,6, η κα.Μπακογιάννη ανέφερε τα εξής:

«Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι τα κολωνάκια. Τα πλαστικά κολωνάκια που θα κοστίσουν 30 εκ ευρώ είναι αυτά που εκμηδένισαν τα τροχαία στο Πύργος – Πάτρα. Θα μπουν τα κολωνάκια, το συζήτησα με το Μητσοτάκη εγώ προσωπικά.». Υποστηρίζοντας πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλη λύση, «είτε μας αρέσει είτε όχι». «Τα κολωνάκια θα μπουν. Θα μπουν στο κομμάτι Χανιά – Κίσσαμος σε έξι σημεία που έχουμε τα πολλά τροχαία. Δηλαδή εκεί πλέον θα είσαι αναγκασμένος να πηγαίνεις τρένο – Μας αρέσει; Όχι. Αλλά θα γίνει. Γιατί εκτός από τους δρόμους μας φταίει και το κεφάλι μας».

Ήδη έχει ανατεθεί η επικαιροποίηση μιας υπάρχουσας μελέτης ενώ εκτιμάται ότι σε δύο μήνες θα έχει ολοκληρωθεί ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες της προκήρυξης. Ακόμα μια φορά δε, ο ΒΟΑΚ έγινε αντικείμενο άστοχης πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς σχολιάστηκαν οι δηλώσεις Κασσελάκη για το τραγικό δυστύχημα προ ημερών στον ΒΟΑΚ που στοίχισε τη ζωή τριών νέων παιδιών:

«Εγώ απεχθάνομαι τον λαϊκισμό. Έβλεπα προχθές τον κ. Κασσελάκη, έκανε βαρησήμαντες δηλώσεις για τον ΒΟΑΚ. Έλεγα πόσο επιπόλαιος κι πόσο ανεύθυνος είναι αυτός ο άνθρωπος! Είπε ότι αν ήταν εκεί θα είχε ρωτήσει τα παιδιά πόσες ώρες δουλεύουν, θα είχε εντοπίσει δηλαδή τους τρεις εργαζόμενους και θα είχε προβλέψει ότι θα εμπλακούν σε τροχαίο… Είπε οτι ήταν παρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ξέρουμε ότι δεν ήταν. Το σημαντικό είναι ότι ο κ. Κασσελάκης ανακάλυψε τον ΒΟΑΚ, μπορούσε να μπει στο erga.gov.gr να δει πώς προχωράει το έργο. Για τον Πρωθυπουργό είναι ένα θέμα συναισθηματικής σημασίας αλλά και αξιοπιστίας».

Ο ΒΟΑΚ είναι ένα τεράστιο έργο. Είναι το μεγαλύτερο και το πιο περίπλοκο οδικό έργο που γίνεται αυτή την στιγμή στην Ευρώπη. Θα γίνουν τούνελ τεραστίων διαστάσεων. Άκουσα και τον κ. Κασσελάκη να μας πει ότι θα κάνουν τον ΒΟΑΚ με διόδια. Ας μας πει από πού ήρθε και αν ξέρει κανέναν δρόμο στην Αμερική στον οποίο να μην πληρώνονουμε διόδια; Ήδη και με τα διόδια, το ελληνικό δημόσιο θα δίνει 100 εκ ευρώ τον χρόνο.»

Αν μας μένει κάτι από τα παραπάνω είναι πως η οδήγηση στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης θα παραμείνει επικίνδυνη για πολλά-πολλά ακόμη χρόνια... 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon