.
Κατηγορία Triumph
Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2024 11:15

Triumph TF 450-RC – Ντεμπούτο στα Motocross των 450 κυβικών

Παρουσιάστηκε η πρώτη MX της Βρετανικής εταιρείας, στην «μεγάλη» κατηγορία, με το άγγιγμα του Ricky Carmichael – Όλα όσα θέλεις να ξέρεις, πότε θα γίνει διαθέσιμη.

Η Triumph Motorcycles αποκαλύπτει την πρώτη της μοτοσυκλέτα μοτοκρός 450cc, σχεδιασμένη σε συνεργασία με τον θρύλο του Motocross, Ricky Carmichael.

Η ολοκαίνουργια Triumph TF 450-RC Edition γιορτάζει τη συμμετοχή του Ricky Carmichael σε όλο το πρόγραμμα ΜΧ της Triumph και διαθέτει τις επιλεγμένες προδιαγραφές και τα γραφικά της υπογραφής του Ricky Carmichael.

Αναπτυγμένο από κορυφαίους μηχανικούς της Triumph και πρωταθλητές Motocross, το TF 450-RC Edition υπόσχεται την ισχυρότερη αναλογία ισχύος προς βάρος στην κατηγορία του. Ο νέος αγωνιστικός κινητήρας MX 450 κυβικών της Triumph είναι συμπαγής, βελτιστοποιημένος στην κατανομή μαζών και έχει κατασκευαστεί για αντέχει στις σκληρότερες εκκινήσεις. Η μηχανική, ο σχεδιασμός και ο εξοπλισμός λειτουργούν σε αρμονία για κορυφαία ισχύ, έλεγχο και ευελιξία.

Ο χρωματικός σχεδιασμός συνδυάζει το Triumph's Performance Yellow με ασπρόμαυρες πινελιές. Περιλαμβάνει επίσης το εμβληματικό νούμερο 4 του RC, το λογότυπο GOAT και τις εμφανίσεις βασικών χορηγών, προσθέτοντας μια εξατομικευμένη αίσθηση που αντανακλά το πνεύμα αυτού του θρύλου του μοτοκρός. Αυτή η εμφάνιση συνεχίζεται στα numberplates, στις χαλκομανίες ψαλιδιού και άλλα οπτικά στοιχεία, ενισχύοντας τη μοναδική ταυτότητα της μοτοσυκλέτας.

Ο Chief Product Officer της Triumph, Steve Sargent, δήλωσε: «Στα τέλη του 2023, η Triumph αποκάλυψε την πολυαναμενόμενη TF 250-X – την πρώτη σε μια ολοκαίνουργια σειρά μοτοσικλετών εκτός δρόμου. Τώρα έχουμε ένα πλήρως νέο αγωνιστικό σύστημα MX 450cc, το οποίο ο Ricky Carmichael, χωρίς αμφιβολία ο καλύτερος του είδους του, έχει συνεργαστεί μαζί μας για να αναπτύξουμε. Το TF 450-RC Edition προσφέρει μια ισορροπία ισχύος, ακρίβειας και ανθεκτικότητας που θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία μοτοκρός 450cc. Φαίνεται σωστό ότι η πρώτη έκδοση θα έπρεπε να έχει το όνομα του Ricky.»

ΠΑΡΟΧΗ ΙΣΧΥΟΣ

Ο μονοκύλινδρος κινητήρας SOHC 450cc του TF 450-RC είναι κατασκευασμένος για αγώνες, παρέχοντας μεγάλη ισχύ ενώ ελαχιστοποιεί το βάρος δίνοντας μια αναλογία ισχύος προς βάρος που διεκδικεί την κορυφή στην κατηγορία. Στον πυρήνα αυτού του κινητήρα βρίσκονται εξαρτήματα κορυφαίας βαθμίδας, όπως ένα σφυρήλατο έμβολο αλουμινίου από την Konig, το οποίο παρέχει αντοχή και ανθεκτικότητα σε υψηλές ταχύτητες και βαλβίδες τιτανίου DelWest για βελτιωμένη ροή αέρα και ταχύτερη λειτουργία. Το κιβώτιο ταχυτήτων 5 ταχυτήτων του TF 450-RC, με ένα quickshifter που τοποθετείται στάνταρ για ανεβάσματα χωρίς συμπλέκτη από τη 2η στην 5η ταχύτητα, εξασφαλίζει απρόσκοπτη παροχή ισχύος για μέγιστη εστίαση στην πίστα.

Ο θάλαμος καύσης του κινητήρα 450cc είναι πλήρως επεξεργασμένος για βέλτιστη ροή αέρα και απόδοση. Το σχήμα του θαλάμου και οι θύρες εξασφαλίζουν ακριβή γεωμετρία για μέγιστη απόδοση, ενώ τα κοκοράκια με επίστρωση άνθρακα τύπου διαμαντιού (DLC) μειώνουν την τριβή, βελτιώνοντας την απόδοση και τη μακροζωία του κινητήρα.

Το φιλτροκούτι και το σύστημα εισαγωγής του TF 450-RC διασφαλίζουν ότι ο κινητήρας παίρνει σταθερή, υψηλή ποσότητα αέρα, κάτι που είναι κρίσιμο για όλες τις πτυχές της απόδοσης. Το σύστημα εισαγωγής συνδυάζεται με ένα φίλτρο αέρα της TwinAir, γνωστό για την αντοχή και την αποτελεσματικότητά του φιλτραρίσματος. Η πρόσβαση στο φίλτρο χωρίς εργαλεία διευκολύνει τη συντήρηση της μοτοσυκλέτας σε σκληρές συνθήκες, εξασφαλίζοντας βέλτιστη ροή αέρα ανά πάσα στιγμή.

Το TF 450-RC είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα διαχείρισης κινητήρα και εισαγωγής/εξαγωγής αιχμής σχεδιασμένο να παρέχει εξαιρετική απόδοση και έλεγχο. Στον πυρήνα της, η μοτοσυκλέτα διαθέτει σώμα γκαζιού Dellorto ενσωματωμένο με σύστημα διαχείρισης κινητήρα Athena, εξασφαλίζοντας ακριβή παροχή καυσίμου και απόκριση στο γκάζι. Αυτό το σύστημα επιτρέπει στους αναβάτες να ρυθμίζουν με ακρίβεια παραμέτρους όπως το traction control και το launch control μέσω της εφαρμογής smartphone MX Tune Pro, προσφέροντας προσαρμόσιμη απόδοση για διαφορετικές συνθήκες πίστας.

Το TF 450-RC διαθέτει επιλέξιμους χάρτες κινητήρα, συμπεριλαμβανομένου ενός μοναδικού χάρτη προσαρμοσμένο από τον Ricky Carmichael για να παρέχει την ακριβή ισχύ και τον έλεγχο που απαιτεί.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ

Με το στενό προφίλ του, ο κινητήρας 450cc βελτιώνει την εργονομία και επιτρέπει στους αναβάτες περισσότερο έλεγχο και άνεση. Φέρει ελαφριά καλύμματα μαγνησίου για περαιτέρω μείωση βάρους. Ο συμπλέκτης υψηλής δυναμικότητας διαθέτει καμπάνα από ατσάλι και πλάκες σχεδιασμένες να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των αγώνων, εξασφαλίζοντας ανθεκτικότητα κατά την έντονη χρήση. Η υδραυλική ενεργοποίηση του συμπλέκτη, από την Brembo, εξασφαλίζει ομαλό και σταθερό έλεγχο.

Η ακρίβεια, ο έλεγχος και η ανθεκτικότητα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του σχεδιασμού του TF 450-RC, ειδικά με τη συμπερίληψη του τιμονιού ODI RC4 Signature. Κατασκευασμένο από κωνικό σωλήνα, αυτό το τιμόνι έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τέλεια ισορροπία αντοχής και ελαστικότητας. Φτιαγμένο από κράμα 2014-T6 χωρίς ραφή και σκληρά ανοδιωμένο για βελτιωμένη ανθεκτικότητα, το τιμόνι διαθέτει γκριπ που κλειδώνουν από την ODI, εξασφαλίζοντας εξαιρετική άνεση του αναβάτη, απόσβεση κραδασμών και αντοχή σε κρούση.

Οι άνω βάσεις κινητήρα στο TF 450-RC επιλέχθηκαν από τον Ricky για να βελτιώσουν την οδική συμπεριφορά, ειδικά κάτω από μεγάλες φορτίσεις του μπροστινού. Αυτή η ρύθμιση διασφαλίζει ότι η μοτοσυκλέτα διατηρεί τον βέλτιστο έλεγχο και τη σταθερότητα ακόμη και στις πιο απαιτητικές διαδρομές.

Η συσκευή εκκίνησης XTrig Holeshot προσφέρει στους αναβάτες το τέλειο ξεκίνημα προφορτώνοντας την μπροστινή ανάρτηση, χαμηλώνοντας το κέντρο βάρους και μειώνοντας την ανύψωση των μπροστινών τροχών για ταχύτερη επιτάχυνση. Η μοτοσυκλέτα είναι επίσης εξοπλισμένη στάνταρ με κάλυμμα συμπλέκτη Triumph Racing Hinson, μπροστινό προστατευτικό δίσκου φρένου και ένα κάλυμμα σέλας για μείωση ολίσθησης και βελτίωση του ελέγχου του αναβάτη. Αυτά τα premium εξαρτήματα αναβαθμίζουν τη συνολική απόδοση και αξιοπιστία του TF 450-RC.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΑΤΜΙΣΗΣ

Το σύστημα εξάτμισης του TF 450-RC έχει σχεδιαστεί για να συμπληρώνει τον κινητήρα υψηλών επιδόσεων. Το στάνταρ μοντέλο διαθέτει ελαφριά εξάτμιση από ανοξείδωτο χάλυβα με ενσωματωμένο αντηχείο για τη βελτίωση της εκκένωσης κυλίνδρου και υδρομορφοποιημένα εξαρτήματα για βελτιστοποιημένη δρομολόγηση των υψηλών ροών αερίων.

Για τους αναβάτες που αναζητούν ακόμη υψηλότερο επίπεδο απόδοσης, μια εξάτμιση τιτανίου Akrapovič είναι διαθέσιμη ως αξεσουάρ, με ειδικό χάρτη κινητήρα για βελτιστοποίηση της απόδοσης του κινητήρα. Αυτό το σύστημα διασφαλίζει την αποτελεσματική αποβολή των καυσαερίων, ελαχιστοποιώντας την αντίστροφη πίεση και βελτιώνοντας την απόδοση του κινητήρα, ιδιαίτερα στις υψηλές στροφές ανά λεπτό.

ΠΡΟΗΓΜΕΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Το TF 450-RC διαθέτει ένα μοναδικό πλαίσιο αλουμινίου, σχεδιασμένο να παρέχει τέλεια ισορροπία απόδοσης, μάζας και ευελιξίας. Η σχεδίαση της ραχοκοκαλιάς και της διπλής βάσης του πλαισίου προσφέρουν εξαιρετική αντοχή, ελαχιστοποιώντας το βάρος, συμβάλλοντας στη συνολική ευελιξία και οδική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στην πίστα. Η χειροποίητη κατασκευή με συγκόλληση TIG εξασφαλίζει ανθεκτικότητα και ακρίβεια σε κάθε λεπτομέρεια.

Το πλαίσιο έχει βελτιστοποιηθεί για αγώνες κατά την διαμήκη, πλευρική και στρεπτική ακαμψία, εξασφαλίζοντας την καλύτερη απόδοση κάτω από ακραίες συνθήκες. Αυτό επιτρέπει εξαιρετικό χειρισμό και παρέχει στον αναβάτη ακριβή ανάδραση και έλεγχο κατά τη διάρκεια έντονης οδήγησης. Το αποτέλεσμα είναι ένα πλαίσιο που προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις και αξιοπιστία, προσαρμοσμένο για ανταγωνιστικούς αγώνες.

Το ελαφρύ και ευκίνητο πλαίσιο αλουμινίου του TF 450-RC παίζει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη κορυφαίας στην κατηγορία του αναλογία ισχύος προς βάρος. Ελαχιστοποιώντας το συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας, το πλαίσιο επιτρέπει στον ισχυρό κινητήρα 450cc να προσφέρει εξαιρετική επιτάχυνση και απόδοση. Αυτός ο συνδυασμός κινητήρα υψηλής απόδοσης και ελαφρού πλαισίου προσφέρει στους αναβάτες απαράμιλλη ευελιξία, έλεγχο και ταχύτητα, καθιστώντας το TF 450-RC κορυφαίο υποψήφιο στην κατηγορία του.

Τα βασικά σχεδιαστικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των νέων άνω και κάτω πλακών τιμονιού αλουμινίου και ειδικών στηριγμάτων στο επάνω άκρο, έχουν σχεδιαστεί για να χειρίζονται την αυξημένη ισχύ και τα φορτία. Αυτή η βελτιστοποιημένη ακαμψία παρέχει ανώτερη σταθερότητα και απόκριση, δίνοντας στους αναβάτες την αυτοπεποίθηση να ωθήσουν τη μοτοσυκλέτα στα όριά της.

Η ανάρτηση KYB AOS στο TF 450-RC έχει σχεδιαστεί για ανώτερη απορρόφηση κραδασμών και χειρισμό. Διαθέτοντας σύστημα διαχωρισμού αέρα-λαδιού (AOS), αυτή η ανάρτηση εξασφαλίζει πιο ομαλή, πιο σταθερή απόσβεση αποτρέποντας τον αερισμό του λαδιού, που έχει ως αποτέλεσμα πιο ακριβή έλεγχο και σταθερότητα σε διάφορα εδάφη. Σε συνδυασμό με το πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ piggyback, το οποίο επιτρέπει τη λεπτομερή ρύθμιση των ρυθμίσεων συμπίεσης, επαναφοράς και προφόρτισης,διασφαλίζει ότι η ανάρτηση μπορεί να προσαρμοστεί πλήρως στις προτιμήσεις του αναβάτη και στις συνθήκες της πίστας, παρέχοντας βελτιωμένη οδική συμπεριφορά, πρόσφυση και άνεση, ειδικά σε αγώνες μοτοκρός υψηλής ταχύτητας και απαιτήσεων.

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ

Το TF 450-RC διαθέτει εξαρτήματα πέδησης υψηλής ποιότητας για μέγιστο έλεγχο. Οι δαγκάνες και οι μανέτες Brembo παρέχουν ακριβές φρενάρισμα με απόκριση, ενώ οι δίσκοι Galfer προσφέρουν ανθεκτικότητα και εξαιρετική απαγωγή θερμότητας. Αυτός ο συνδυασμός εξασφαλίζει ομαλή, αξιόπιστη απόδοση πέδησης, ακόμη και υπό έντονη χρήση, δίνοντας στους αναβάτες αυτοπεποίθηση και έλεγχο σε όλες τις συνθήκες αγώνων.

Το TF 450-RC διαθέτει ζάντες D.I.D DirtStar, παρέχοντας εξαιρετική αντοχή στην κρούση και σταθερότητα σε δύσκολες συνθήκες μοτοκρός. Σε συνδυασμό με ελαστικά Dunlop Geomax MX34, τα οποία προσφέρουν ανώτερη πρόσφυση και έλεγχο, εξασφαλίζεται βέλτιστη πρόσφυση και απόδοση σε διάφορες επιφάνειες. Με την τεχνολογία Progressive Cornering Block (PCBT) και την προηγμένη εκκένωση λάσπης, αυτά τα ελαστικά παρέχουν σταθερή απόδοση ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες. Μαζί, οι τροχοί, τα ελαστικά και η τεχνολογία προσφέρουν εξαιρετικό χειρισμό, σταθερότητα και έλεγχο σε οποιαδήποτε πίστα.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Το TF 450-RC είναι κατασκευασμένο για ανθεκτικότητα και απόδοση, διασφαλίζοντας ότι οι αναβάτες μπορούν να συνεχίσουν να αγωνίζονται με ελάχιστο χρόνο διακοπής. Με εξαρτήματα premium, τη διάσημη ποιότητα της Triumph και την παγκόσμιας κλάσης υποστήριξη, η μοτοσυκλέτα έχει σχεδιαστεί για να είναι αξιόπιστο στις πιο δύσκολες συνθήκες. Ένα νέο δίκτυο ειδικών αντιπροσώπων και ένα σύστημα τροφοδοσίας ανταλλακτικών 24/7 παρέχουν γρήγορη πρόσβαση στο σέρβις και τα ανταλλακτικά, κρατώντας τους αναβάτες στην πίστα με ελάχιστες διακοπές.

Οι αναβάτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το σύστημα τροφοδοσίας ανταλλακτικών 24/7 για να προσθέσουν εξειδικευμένο εξοπλισμό και αξεσουάρ στην TF 450-RC Edition τους, από εξάτμιση τιτανίου Akrapovič με ειδικό χάρτη κινητήρα, σε κιτ μονάδων WiFi και από καλύμματα φίλτρων αέρα έως κάθισμα Gripper .

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Η νέα Triumph TF 450-RC θα φτάσει στους αντιπροσώπους Triumph από τον Φεβρουάριο του 2025, με την τιμή της για την αγορά μας να αναμένεται σύντομα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2024 11:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Triumph Speed T4 - Νέα πιο οικονομική έκδοση στην Ινδία
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon