.
Κατηγορία QJ Motors
Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2024 17:49

QJMOTOR SRK 921 SV - SV όπως Superveloce

Φωτογραφίες που διέρρευσαν από την Κίνα μας δείχνουν μια παραλλαγή του SRK 921 RR με εμφάνιση που παραπέμπει ευθέως στο MV Agusta Superveloce.

Η σχέση της QJMOTOR με την MV Agusta κρατά μερικά χρόνια και συγκεκριμένα από το 2020 όταν ανακοινώθηκε η μεταξύ τους στρατηγική συνεργασία βάσει της οποίας η πρώτη θα αναλάβει την εμπορική διάθεση των ιταλικών μοτοσυκλετών στην αχανή αγορά της Κίνας μέσω του δικού της δικτύου.

Όπως αποκαλύφθηκε πριν μερικούς μήνες στην EICMA 2023, η συνεργασία αυτή δεν περιορίζεται μόνο στο εμπορικό κομμάτι καθώς η κινέζικη εταιρεία εμφανίστηκε στην έκθεση του Μιλάνου με τρεις νέες supersport μοτοσυκλέτες - SRK 1000 RC, SRK 900 RR και SRK 800 RR - με τις δύο πρώτες να φορούν παλιότερους κινητήρες της MV Agusta.

QJMotor SRK 921 RR
QJMOTOR SRK 921 RR 2024

Τo SRK 900 RR - που στη πορεία έχει μετονομαστεί σε SRK 921 RR - φορά τον τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που είχε παρουσιάσει η MV Agusta στο Brutale 920 το 2011 και πρόκειται για μια υποκυβισμένη παραλλαγή 921 cc του τότε κορυφαίου της μοτέρ των 1,078 cc με μικρότερη διάμετρο και ίδια διαδρομή εμβόλων.

Στην προκειμένη περίπτωση η QJMOTOR SRK 921 RR αποδίδει 127.4 hp στις 10,000 rpm και 11.9 kgm στις 8,000 rpm.

B qj moto superveloce 2

Αν και οι μοτοσυκλέτα αυτή έχει ήδη διατεθεί στην Κίνα (με εντυπωσιακότατη τιμή στη γειτονιά των €9,000), όπως και οι δύο σπορ αδελφές της δεν έχει βρει ακόμη τον δρόμο της προς τις ευρωπαϊκές αγορές. Στο μεταξύ ωστόσο η επικαιρότητα μας αποκαλύπτει πως η αθλητική πτέρυγα που αναπτύσσουν οι Κινέζοι έχει κι άλλες εκπλήξεις στο πρόγραμμα.

download

Δυο νέες φωτογραφίες που μας έρχονται από την Κίνα μας δείχνουν μια παραλλαγή που ονομάζεται SRK 921 SV και επιχειρεί να μιμηθεί το μοναδικό σχέδιο της MV Agusta Superveloce 800. Τα καταφέρνει μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, όπως φαίνεται, μέχρι και στα τέσσερα ακροφύσια της εξάτμισης που βγαίνουν χαμηλά πίσω από το δεξί μαρσπιέ του αναβάτη, όπως τα ανάλογα τρία του Superveloce, ενώ πιθανότατα φορά και μονόμπρατσο ψαλίδι.

QJMotor SRK 921 SV 1

Να υποθέσουμε πως τα αρχικά SV παραπέμπουν ευθέως στο Superveloce; Πιθανότατα.

Προς το παρόν δε γνωρίζουμε κάτι περισσότερο επί του θέματος, θα έχουμε πάντως τις κεραίες μας στραμμένες προς τα βάθη της Ανατολής για ό,τι νεότερο προκύψει γι' αυτήν την ενδιαφέρουσα εξέλιξη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon