.
Κατηγορία QJ Motors
Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 11:26

QJMOTOR SRK 921 SV - Νέες αποκαλυπτικές φωτογραφίες

Μια φρέσκα διαρροή από την Κίνα μας προσφέρει μια πληρέστερη ματιά στη νέα supersport μοτοσυκλέτα με καρδιά MV Agusta και σχεδίαση-πιστό αντίγραφο Superveloce.

Πριν μερικές μέρες εμφανίστηκαν στον παγκόσμιο Τύπο μερικές φωτογραφίες που μας δείχνουν μια αναπάντεχη μοτοσυκλέτα της QJMOTOR. Βασισμένη στo SRK 921 RR, η νέα παραλλαγή της διατηρεί την ίδια βάση με τετρακύλινδρo κινητήρα 127 hp της MV Agusta από Brutale 920 του 2011 και προτείνει μια σιλουέτα που αναμφίβολα ξεπατικώνει το μοναδικό σχέδιο του Superveloce 800.

Οι φωτογραφίες δε μας κάνουν σοφότερους σε ό,τι αφορά τα τεχνικά στοιχεία της μοτοσυκλέτας, στην οποία φαίνεται το ίδιο ρυθμιζόμενο μπροστινό σύστημα της Marzocchi και οι τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες της Brembo (πιθανότατα οι Stylema αν οπτικώς κρίνουμε σωστά), ενώ αναδεικνύεται σε μεγάλο βαθμό η σχεδιαστική συνάφεια με το Superveloce.

qjmotor srk921sv newleak 1

Έχουμε επίσης και δύο νέα ενδεχόμενα ονόματα για το μοντέλο αυτό, καθώς στο κάτω μέρος των φέρινγκ διακρίνεται καθαρά το "Nine 21", ενώ ψηλότερα και πίσω από τα πλευρικά φτερά αναγράφεται και το "SV9".

Εδώ δεν έχουμε μια περίπτωση αυθαίρετης αντιγραφής μιας και οι MV Agusta και QJMOTOR έχουν επίσημη συνεργασία στο εμπορικό επίπεδο, με την πρώτη να διαθέτει στην Κίνα τις μοτοσυκλέτες της μέσω του δικτύου της δεύτερης.

qjmotor srk921sv newleak 2

Επιπλέον, η σχέση των δύο εταιρειών θα περιελάμβανε και τον δικύλινδρο κινητήρα των Benelli TRK502 για χρήση στο Lucky Explorer 5.5 - που πλέον έχει εκλείψει από τα μελλοντικά πλάνα της MV Agusta μετά την εξαγορά από την ΚΤΜ - καθώς και τους κινητήρες των SRK 921 RR (και SV) και SRK 1000 RC που αμφότεροι προέρχονται από παλιότερα μοντέλα της ιταλικής εταιρείας.

Επίσης η QJMOTOR συνεργάζεται με τον ιταλικό σχεδιαστικό οίκο C-Creative, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα SRK 921 RR και SRK 1000 RC, και φυσικά πρόκειται για μιαν ακόμη έμμεση σχέση με την MV Agusta καθώς μιλάμε για μια εταιρία που ίδρυσε ο Giovanni Castiglioni με σχεδιαστές που προέρχονται από τους κόλπους της MV, όπως οι Paolo Bianchi και Adrian Morton.

qjmotor srk921sv newleak 4

Παρόλα αυτά η στενή σχεδιαστή συγγένεια των MV Agusta Superveloce 800 και QJMOTOR SRK 921 SV μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν στα πλαίσια της συμφωνίας των δύο πλευρών προβλέπεται και εξαγωγή στις δυτικές αγορές. Δε θα μας έκανε εντύπωση αν το SRK 921 SV προορίζεται μόνο για ασιατικές αγορές (ή ίσως και αποκλειστικά την κινέζικη), ενώ περισσότερο απορούμε γιατί δεν έχουμε δει ακόμη το SRK921RR στα μέρη μας δεδομένου ότι στην Κίνα πωλείται από τις αρχές του 2024.

Πηγές: Motorrad, Moto1Pro, Moto Station

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 11:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon