.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024 10:54

Yamaha R1 και R1M 2025 – Οι Αμερικανοί θα τα απολαύσουν και φέτος

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το R1 βγάζει ακόμα πινακίδα.

Εχθές, είδαμε την παρουσίαση του νέου Yamaha R1 Race για την αγορά της Ευρώπης, το μοντέλο που επισφραγίζει την αλλαγή πορείας τηε θρυλικής superbike μετά από 25 χρόνια – αποκλειστικά χρήση για πίστα. Στην Αμερική όμως, τα πράγματα είναι αλλιώς. Η μη ύπαρξη των πολύ αυστηρών προδιαγραφών ρύπων επιτρέπει την συνέχιση της διάθεσης των R1 και R1M με δυνατότητα έκδοσης πινακίδας – όπως και σε άλλες αγορές εκτός Ευρώπης. Ιδού λοιπόν, τι... απολαμβάνουν οι Αμερικανοί φίλοι μας για το 2025, τα ανανεωμένα R1 και R1M.

Και στα δύο μοντέλα, είναι εμφανέστατη η χρήση των διόλου ταπεινών πτερυγίων αεροδυναμικής που εμπνέονται κατευθείαν από το MotoGP, ενώ η γενικότερη εμφάνιση τους παραμένει η ίδια. Για το κορυφαίο R1M, οι αλλαγές έχουν να κάνουν μόνο με ένα νέο κάλυμμα σέλας, καθώς ο εξοπλισμό του θεωρήθηκε ήδη κορυφαίος για να αλλάξει κάτι η Yamaha – θυμίζουμε, ότι το μοντέλο εξοπλίζεται με αναρτήσεις Ohlins εμπρός και πίσω, με ηλεκτρονικές ρυθμίσεις, φρένα Brembo αλλά και τα γνωστά πληρέστατα ηλεκτρονικά. Η απλή έκδοση, από την άλλη, λαμβάνει νέες δαγκάνες φρένων Brembo Stylema εμπρός, νέα ακτινική τρόμπα φρένου εμπρός και πάλι από την Brembo, όπως και ένα νέο πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι KYB εμπρός – με ξεχωριστές ανά στέλεχος, τις ρυθμίσεις απόσβεσης συμπίεσης και επαναφοράς, αλλά και ειδικές βαλβίδες ρύθμισης πίεσης στα καλάμια. Η Yamaha δηλώνει ότι το νέο πιρούνι βελτιώνει την σταθερότητα και την αίσθηση, αλλά και τα χαρακτηριστικά απόσβεσης γενικότερα.

Έκδηλη είναι, αξίζει να σημειωθεί, η «ανησυχία» των Αμερικανών για το πόσο η Yamaha θα ασχοληθεί πλέον με την εξέλιξη του R1/R1M, καθώς η διακοπή τους για την αγορά της Ευρώπης θέτει ένα ανάλογο προηγούμενο - με την Yamaha ωστόσο να έχει δηλώσει ότι η εξέλιξη του μοντέλου δεν διακόπτεται. 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024 11:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon